Adakale Sözlerim Çoktur

Tarihler: 13 Kasım 2008 Perşembe ~ 13 Kasım 2008 Perşembe 13 Kasım Perşembe günü saat 18:00 ve 19:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi Sineması

Ücret: Ücretsiz. Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: Bankalar Caddesi No:11 Karaköy Fatih İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 13, 2008 ~ Kas 13, 2008
“Adakale Sözlerim Çoktur” Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda
Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda yönetmenliğini İsmet Arasan’ın üstlendiği, “Adakale Sözlerim Çoktur” adlı belgesel gösterilecek. 13 Kasım Perşembe günü saat 18:00 ve 19:00’da yapılacak gösterimlerin ardından, Ressam ve Araştırmacı Yüksel Aydın, “Köklerin Hafızaları” konulu bir sohbet gerçekleştirecek.

Belgesel, Tuna Nehri üzerinde yapılan bir barajın sularına gömüldüğü 1970 yılına kadar masalsı bir yurt olarak ünlenen, küçücük Adakale adasının şaşırtıcı ve düşündürücü öyküsünü yansıtıyor. Türklerin Tuna boylarında geçmişten günümüze kadar uzanan en çarpıcı yaşantıların merkezi Adakale; bütün kaynaklardan haberli olarak ilk kez sinema diline dökülüyor. Belgesel, Türkiye ve Romanya topraklarına dağılan adalıların; anıları, albümleri, yadigarları ve rüyaları üzerinden, parçalanmış kök hafızalarını canlandırmaya çalışıyor. Savrulan Adakalelilerin dağınık arşivlerindeki belgesel filmler, müzelerdeki aksesuvarlar, haritalar, litograflar; kayıp bir yurdun ağrısından doğan onmaz bir gurbetin buruk tadına dönüşüyor.

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nın Belgesel Sinemacılar Birliği danışmanlığında hazırladığı program, “Toplumsal Hafıza” teması altında gösterilen filmler ve ardından yapılan söyleşilerden oluşuyor. Seanslar, (0212) 334 22 70 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılarak ücretsiz izlenebiliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT