Ağlayan Devenin Öyküsü

Tarihler: 28 Mart 2005 Pazartesi ~ 31 Mart 2005 Perşembe 1-31 Mart 2005

Yer: İstanbul Modern Sanat Müzesi

Ücret: Tam: 10 YTL. Öğr ve 65 yaş üstü: 5 YTL. 11:00 seansı. 5 YTL

Nereden Alınır: Bilgi için: www.arthouseturkey.com,İstanbul Modern Sanat Müzesi

Adres: Meclis_i Mebusan Cad. Liman Sahası, Antrepo No:4, Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: 0212 292 22 31

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 28, 2005 ~ Mar 31, 2005
ARTHOUSE: Bağımsız sinemaya adanan; klasiklerdne, sinema sanatının zenginliğini yansıtan yeni örneklere kadar zengin bir görsel yelpazeyi İstanbul Modern Sanat Müzesi`nde seyircilerle buluşturuyor. Sinema adına ufak ama kayda değer bir takım uygulamalar Arthouse bünyesinde hayat buluyor. Festivaller dışında gösterim imkanı bulunmayan filmleri sinema severle buluşmasına olanak sağlıyor ve en önemlisi "10 dakika ara" yok.

Seanslar:
Pazartesi 11:00, Perşembe 21:30, Cumartesi-Pazar 13:30

AĞLAYAN DEVENİN ÖYKÜSÜ / THE STORY OF THE WEEPING CAMEL
2003, Almanya-Moğolistan
Renkli, 91 dakika, Moğolca; İngilizce ve Türkçe altyazılı

Moğolistan`ın ücra ve yaşanması zir bir köşesinden gelen bu neredeyse konuşmasız filmin insanın elini kolunu bağlayan bir cazibesi var.
Şimdiye kadar gördüklerinize hiç benzemediğini garanti edebileceğimiz bu etkileyici, eğlenceli ve duygusal film, yaşamları birbirine bağımlı iki yaratığın, develerin ve insanların ortak öyküsünü anlatırken hızla tüketilip katledilen bir dünyada hayatın doğal dengesini mercek altına alıyor.
Dünyanın uzak bölgelerinden birinde, modern hayatın acımasız tehdidi altındaki Moğolistan`ın güneyinde, Gobi çölünde deve çobanlığı yaparak geçimlerini sağlayan göçebe bir ailenin dişi develerinden biri, bin bir güçlükle doğurduğunda, yavru deve herkesi şaşırtır; naidren görüldüğü gibi rengi bembeyazdır.
Anne deve İngen, yavrusu Botok`a süt vemek istemez ve onu reddeder. Bu davranışının nedeni bilinmez, ama göçebe ailenin fertleri, beslenmezse yavru Botok`un öleceğini gayet iyi bilir.
Nesilden nesile aktarılan bir efsaneye göre, bir deve eğer yavrusunu emzirmeye karar verirse, göz yaşı dökermiş. Kardeşlerin bulduğu müzisyennin nağmeleri Gobi çölüne yayılırken, göçebe ailenin kadınları gözyaşı döker...
"Ağlayan Devenin Öyküsü", başta San Fransico, Bavyera, Karlovy Vary ve Indianapolis olmak üzere birçok festivalde ödüllere layık görüldü.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT