Alman Sineması (Wim Wenders)

Tarihler: 24 Şubat 2004 Salı ~ 29 Şubat 2004 Pazar 15-29 Şubat 2004

Yer: Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü

Ücret: Tam: 5 Milyon TL. Öğrenci: 3 Milyon TL.

Nereden Alınır: Bilgi Üniversitesi

Adres: Dolapdere Kampüsü Kurtuluş Deresi Cad. No:47 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 50 10

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 24, 2004 ~ Şub 29, 2004
Bilgi’de Sinema Şubat ayı gösterimlerine geniş bir Avrupa Filmleri Panoraması’nda Alman Sineması`nın ünlü yönetmenlerinin film seçkileri yer alacak.
WİM WENDERS Filmleri Toplu Gösterimi:
LİZBON ÖYKÜSÜ / LISBON STORY
(15, 18, 26 Şubat Saat 21:30, 16 Şubat Saat 14:30, 17 Şubat Saat 17:30)
Yön: Wim Wenders
Oyn: Rüdiger Vogler, Patrick Bauchau, Madredeus
1995 / Almanya-Portekiz / Almanca-Portekizce / İngilizce alt yazılı / 100 dk./ 16mm./
Yönetmen Friedrich Monroe, Lizbon şehri üzerine çektiği siyah beyaz filmini bitiremez ve ses teknisyeni arkadaşı Phillip Winter’dan yardım ister. Philip Lizbon’a geldiğinde yönetmen ortadan kaybolur. Fakat ilk kez geldiği bu şehirden çok etkilenen Philip filmi bitirmeye karar verir. Mikrofonuyla sesleri kaydetmeye başlar. ‘Lizbon Öykü’sü, tüm Wenders filmerinde olduğu gibi müziği ve görselliği ustalıkla birleştiren, Akdenizlilik ve kent şiirselliği üzerine etkileyici bir deneme.
ZAMANIN AKIŞINDA / IM LAUF DER ZEIT / (KINGS OF THE ROAD)
(16, 24, 26 Şubat Saat 16.30, 17 Şubat Saat 14.30, 18 Şubat Saat 19:00)
Yön: Wim Wenders
Oyn: Rüdiger Vogler, Rüdiger Vogler, Hanns Zischler, Lisa Kreuzer
1976 / Almanya/ Almanca / Türkçe alt yazılı / 175 dk./ 16mm.
‘Zamanın Akışında’ film projeksiyon makinesi tamircisi Bruno ve otostopta aldığı intihar eğilimli Robert’in uzun yolculuklarının hikayesidir. Bruno iki Almaya’nın sınırındaki kasabaları gezmekte ve film makinelerini tamir etmektedir. Robert ise içindeki çözümsüzlüğü yolculukla çözmeye çalışmaktadır. İkisi küçük kasabalara girdikçe bu garip sessiz yerlerdeki sinema salonlarının terk edildiğini kalanların da Amerikan filmlerine yöneldiğini görürüz. Film Alman Sineması ve yaşamının amerikanlaşmasını, taşranın durağan görüntüleri eşliğinde lirik, durgun bir dille işlemektedir. ‘Kings of the Road’ adıyla bilinen bu film Wenders’in son dönemde çektiği müzik ve görüntü şiirselliğini birleştiren filmlerinden farklı fakat son derece etkileyici bir çalışma.
Tüm gösterimler İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleştirilmekte olup, gösterimlerden yarım saat önce Taksim AKM önünden ücretsiz servis mevcuttur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT