Arıcı

Arıcı

Tarihler: 31 Mart 2024 Pazar ~ 31 Mart 2024 Pazar 18:30

Yer: Sinematek/Sinema Evi

Ücret: Tam 60,00 ₺ İndirimli 30,00 ₺

Nereden Alınır: https://mobilet.com/

Adres: Osmanağa Mah, Hasırcı Sk. No:16 Kadıköy İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 31, 2024 ~ Mar 31, 2024

Yönetmen: Theodoros Angelopoulos
Senaryo: Theodoros Angelopoulos, Tonino Guerra, Dimitris Nollas
Oyuncular: Marcello Mastroianni, Nadia Mourouzi, Serge Reggiani

Yunanistan, Fransa, İtalya / 1986 / Yunanca, Fransızca / 122 dk. / Renkli / Türkçe Altyazılı

Yeni emekli olan küçük bir kasaba öğretmeni olan Spiros aynı zamanda arıcılık yapmaktadır. Biraz donuk ve suskun izlediği kızının düğünden hemen sonra kamyonunun arkasına yüklediği arı kovanları dışında her şeyi geride bırakarak uzun bir yolculuğa çıkar. Arılara iyi gelecek olan bahar çiçeklerinin ve ılık havanın peşinde güneye yapılan bu yolculuk arıcı bir aile için nesilden nesile aktarılan bir gelenektir aslında. Spiros, Yunanistan kırsalında çıktığı bu uzun yolculukta yalnız bir kadınla karşılaşır. Birlikte eski arkadaşlarına ve karısına uğradığı bu hayat dolu genç kadın Spiros’un derinlere gömdüğü güçlü duyguları yüzeye çıkaracak, birbirlerine söyleyemedikleri sözler aralarındaki sessizliğe giderek daha büyük bir gerilim yükleyecektir.

Yunanlı usta yönetmen Theodoros Angelopoulos’un Kitera’ya Yolculuk (Taxidi sta Kythira, 1984) ve Puslu Manzaralar (Topio stin omihli, 1988) filmleriyle beraber “sessizlik üçlemesi”ni oluşturan filmi Arıcı, 43. Venedik Film Festivali’nin ana yarışma seçkisinde yer almıştı. Ingmar Bergman tarafından “şaheser” olarak nitelendirilen film, Angelopoulos’un uluslararası bir yıldızla çalıştığı ilk filmdi. Marcello Mastrioanni bu filmde rol almadan önce Cannes Film Festivali’nde En İyi Oyuncu Ödülünü kazanmış ve iki kez Oscar’a aday gösterilmiş bir oyuncuydu. Usta aktör pek az diyalog içeren filmde repliklerini İtalyanca söylemiş, daha sonra Yunanca dublaj yapılmıştı. 80’lerin tipik temalarından yalnızlık ve yabancılaşmayı ele alan Arıcı, Mastroianni’nin güçlü performansı ve olağanüstü görüntü çalışmasıyla hafızalara yerleşmiş bir film.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT