Avangard & Underground Film Gösterimleri

Tarihler: 04 Aralık 2008 Perşembe ~ 09 Aralık 2008 Salı 4 Aralık Saat: 18,30 ve 9 Aralık Saat: 20.00

Yer: Kargart

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: Kadife Sok. No:16 Kadıköy Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 330 31 51

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 4, 2008 ~ Ara 9, 2008
Avangard & Underground Film Gösterimleri

Uzun bir zaman yayıldığı için [ayda bir gün] gösterimler sona erdiğinde fark edilecek ki; aslında ortaya çıkan Avangard/Underground film dünyasının katları arasında yapılmış olan verimli ve keyifli bir yolculuktur. 6:45 Yayınlarının deneyim ve kişisel tercihleriyle oluşturduğu bu gösterim tablosu sinema öğrencilerinden alternatif sanat takipçilerine dek farklı skalaların insanlarının ilgisini aynı ekrana çekecek.

Filmler
4 Aralık Perşembe, saat: 18:30`da “Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni”,1990, 106 dk.
Yön: Yavuz Turgul
Oyuncular: Şener Şen, Pıtırcık Akkerman, Aytaç Yörükaslan, Oktay Kaynarca

9 Aralık Saat: 20.00`de
"Science Friction”, Stan VanDerBeek 1959, ABD, 10 dk.
1927’de doğdu 1984’de öldü. Deneysel filmin ve live-action animasyon tekniklerinin gelişmesinde öncü film yapımcısıdır. Amerikan avangard sinemasının geniş ölçüde tanınmasında önemli ölçüde katkısı olmuştur. 1955’de film yapmaya başlayan Stan VanDerBeek sanat ve teknolojinin ütopik bir füzyonunun uygulanmasının taraftarı olmuştur. Ayrıca zamanının sanatçıları ve sanat hareketleriyle çok yakın ilişkileri olmuştur. Happining’leri kaydetmiş; dansı video ve filmlerinde kullanmıştır. Seçkin bir düşünür, bilim adamı, sanatçı ve sanat, teknoloji ve algı arasındaki ilişkileri irdeleyen bir kaşiftir aynı zamanda.

“Fuses”,Carolee Schneemann,1965, ABD, 22dk.16 mm.
1939 doğumlu Amerikalı multidisipliner sanatçı; ressam, fotoğrafçı, performans ve enstelasyon sanatçısı. Sanatın tanımını ve özellikle de beden, cinsellik ve toplumsal cinsiyet üzerine söylemleri dönüştürdü. İşlerinin tarihçesi arkaik görsel geleneklerin araştırılması; gizil baskılardan çıkarılan zevk ve sanatçının bedeninin sosyal bütünle olan dinamik ilişkisi üzerine kurulu. “Fuses”, Schneemann ve o zamanki partneri James Tenny arasındaki sevişmenin kaydıdır.
"..Gördüğüm şeyin deneyiminin hissettiğiminkiyle örtüşüp örtüşmediğini görmek istedim- sevişmenin mahremiyetiyle. Filmin materyalliğine, vücutların enerjisini almak istedim ki böylece filmin kendisi çözülsün ve yeniden birleşsin ve saydam ve yoğun olsun-aynı sevişirken ki gibi. İzlediğiniz herhangi bir pornografik işten çok farklı bu film-bu yüzden insanlar hala izliyor! Ve kadının nesnelleştirilmesi veya fetiş haline getirilmesi söz konusu değil.” diyor Schneemann filmi hakkında.

“Meshes of the Afternoon”,Maya Deren,1943, 14 dk.
1961’de öldüğünde 44 yaşında olan Maya Deren, 40’lı ve 50’li yıllarda film yapmış ve film teorisini geliştirmiştir. Ayrıca kareograf, dansçı, yazar, şair ve fotoğrafçıdır. Aynı yıllarda Hollywood sinemasına saldırmış ve sanatsal, ekonomik ve politik yönden tekelini şiddetli bir biçimde eleştirmiştir.
“Meshes of the Afternoon” Maya Deren’in o zamnki eşi Alexander Hammid ile çektiği filmidir. Bir dizi psikolojik sembolü tekrarlar.

“Pierce”,Richard Kern,1986, ABD, 6 dk.
New York’lu underground filmyapımcısı, yazar ve fotografçı Richard Kern de ekstrem cinsellik, şiddet ve sapkınlığa olan derin ilgisini Nick Zedd’in 80’lerin New York’unda liderlik ettiği “Cinema of Trensgrassion” oluşumunda gösterme fırsatı buldu.

“Intestinal Fortitude”,Colin Barton 1991, 3 dk.
“Intestinal Fortitude” bir post-endüstriyel görsel canavarıdır. Filmin çoklu katmanlarının her biri ayrı ve bağımsız filmlerden oluşuyor. Her biri farklı fikirleri temsil ediyor ve bu da ona güç veren asıl şey.

“Punch”,Skip Arnold,1992
Skip manifestosunda tek vurgulamak istediği şeyin uzam ve bedeni (bedeninin nasıl ve ne yaptığı/ yapabildiği) olduğunu söylüyor. Benlik, uzam ve belirli bir zaman arasındaki ilişkiyi keşfetmek istediğini ve işlerindeki tek ortak noktanın “Skip” olduğunu ekliyor.

“Der Fuehrer’s Face”,1943- Walt Disney Animasyonu
Disney’in propagandacı ve Donald Duck’ı bir Nazi olarak göstermesi sebebiyle dolaşıma sokmadığı ve 2004’de resmi olarak bir koleksiyonla yayınladığı yasaklı animasyonu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT