Belgesellerden Seçmeler / Diplomat

Tarihler: 13 Aralık 2004 Pazartesi ~ 13 Aralık 2004 Pazartesi 13 Aralık Pazartesi Saat 18.30

Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi Turkcell Binası

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Yapı Kredi Kültür Merkezi

Adres: Turkcell Binası, Meşrutiyet Cad. Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 47 00 (Yapı Kredi Kültür Merkezi)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 13, 2004 ~ Ara 13, 2004
SİNEMA KULÜBÜ:
Belgesellerden Seçmeler “Diplomat”
Avustralya, 2000, 74’
Yönetmen: Tom Zubrycki
Turkcell Binası, 18.30

Doğu Timor’lu özgürlük savaşçısı ve Nobel Barış ödülü sahibi José Ramos Horta’yı ülkesinin bağımsızlığı uğruna verdiği savaşımının son patırtılı yılında izliyoruz.
Bu eski Portekiz kolonisi 1975’te Endonezya tarafından işgal edildikten hemen sonra sürgün edilen Jose Ramos Horta, silahını diplomat elbisesi ve kravatla değiştirdi. 24 yıl boyunca hırslı bir Büyükelçi olarak Doğu Timor’un özgürlük talebini dünyaya unutturmamak için savaştı. Onun yaşamını yönlendiren, kişisel bir siyasi hırs değil, bu çatışmada hayatını kaybeden biri kız üç kardeşi dahil bütün Timorlu yurttaşlarına olan kan borcunu ödeme dürtüsüydü. Diplomat Ramos Horta’nın öyküsünü, uzun yolculuğunun son aşamalarında ele alıyor - Endonezya Cumhurbaşkanı Suharto’nun düşüşü, Doğu Timor’un geleceğini belirlemek için yapılan referandumdaki oyların ezici çoğunluğunun bağımsızlıktan yana çıkması, ardından gelen korkunç katliamlar, Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün müdahalesi ve Ramos Horta’nın ülkesine zaferle dönüşü...

Gösterimlere giriş davetiye ile yapılmaktadır. Davetiyeler Yapı Kredi Yayınları Galatasaray Kitabevi’nden ve BSB’den (0212 231 39 31) ücretsiz olarak temin edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT