Endülüs’ten `Kısa` Merhaba

Tarihler: 30 Mart 2005 Çarşamba ~ 30 Mart 2005 Çarşamba 30 Mart Saat 20:00

Yer: Cervantes Enstitüsü

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Cervantes Enstitüsü

Adres: Tarlabaşı Bulvarı, Zambak sok. 33, Taksim Taksim İstanbul

Telefon: 0212 292 65 36

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 30, 2005 ~ Mar 30, 2005
Endülüs’ten “Kısa” Merhaba

Endülüs bölgesi kültür departmanı, sinemada “kısa film” disiplinini yaymak, İspanya’da ve dünyada Endülüs’lü kısa film yapımcılarını tanıtmak amacıyla her yıl “Endülüs Kısa Filmler” seçkisini gerçekleştiriyor. 2003 yılı seçkisinde yer alan ve uzunlukları 4 ile 16 dakika arasında olan, İngilizce altyazılı yedi film, Endülüs Meclisinin katkılarıyla, Cervantes Enstitüsü’nde 30 Mart saat 20:00’de gösterilecek.

Filmler ve “kısa” içerikleri şöyle:
· Dunas/Kum Tepecikleri Rafael Ruíz, 10dk.: “Bazen o an yaşadığımızı, daha önce yaşamış gibi hissederiz. Bazen de o an yaşadığımız deneyimin gerçek olduğuna inanamayız”
· Manipai, Jorge Dayas, 11dk.: “Maya’ların Orta Amerikası’nda iki küçük kız kurban edilmek üzeredir. Ayini yöneten Şaman, eşlik eden grubu gönderdikten sonra birinci kızı kurban eder, ancak ikincisi kaçar…”
· Necesidades Básicas/Temel İhtiyaçlar, Paco R. Baños, 13 dk. “Islak eller, ağız, yüz, aynadaki yansıma, onunki, seninki……….su, su ve daha su. Ayakta, oturarak, beraber, ayrı….yalnız. Giriyorlar ve çıkıyorlar, kadın ve erkek. İhtiyaçlar”
· La Nariz de Cleopatra/Kleopatra’nın Burnu, Richard Jordan, 12dk. :”Sevilya 6 Mayıs 1943, Franko bir kabriolenin içinde şehri turlarken, suikastçılar onu bekliyordu…”
· Mirados/Bakışlar, Julio Fraga, 15dk.:” Bakışlar, kriz anlarında size bakılan ve hayatınız boyunca unutamayacağınız; günlük hayat bakılan ve bir bakışla buluşulan, bir hikaye. Bakıp diğerini görmenin, kendi gözlerinle bakmamanın hikayesi…”
· Relojes de Arena/Kum Saatleri, Laura Albea, José Fco. Orduña 4dk: “Bugünün kadınları kum saatleri gibiler: Hareket ediyorlar ama ilerlemiyorlar. Bu film aşağılayıcı, kırıcı, nesilden nesile geçen ve kimsenin nasıl durdurulacağını bilmediği cinsel ayrımcı geleneği sorguluyor.
· El Húmedo Aroma de la Tierra/Toprağın Nemli Kokusu, Manuel J. Rodríguez, 16dk.:”Yağmurlu bir günde, beraber geçirdikleri bir ömrün sonunda yaşlı bir çift, trajik bir durumla karşı karşıya gelmek zorundadır. Yaşlı adam buna hiç hazırlıklı değildir. Aileleri onlara destek olur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT