!f İstanbul 2005 / Eğitmenler

Tarihler: 25 Şubat 2005 Cuma ~ 25 Şubat 2005 Cuma 23 ve 25 Şubat 2005

Yer: Beyoğlu AFM 1 Fitaş Sineması

Ücret: Tam: 10.5 YTL. Öğrenci 8.5 YTL.

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 ve Beyoğlu AFM Fitaş Sineması

Adres: İstiklal Cad No 24-26 Beyoğlu Istanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212 292 11 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 25, 2005 ~ Şub 25, 2005
!f istanbul 4. AFM Uluslararası Bağımsız Film Festivali Yapı Kredi Üniversite Bankacılığı`nın ana sponsorluğunda 17-27 Şubat 2005 tarihleri arasında gerçekleşecek. Son iki yıl içerisinde yapılmış en ilginç 40 bağımsız film programıyla festival bu yıl yine oldukça lezzetli gözüküyor.

23 Şubat Çarşamba Saat 19:00, 25 Şubat Cuma Saat 21:30

Eğitmenler
Almanya, 2004, Renkli, Almanca, İngilizce altyazılı
Yönetmen: Hans Weingartner
Senaryo: Katharina Held, Hans Weingartner
Görüntü Yönetmeni; Daniela Knapp, Matthias Schellenberg
Kurgu: Dirk Oetelshoven, Andreas Wodraschke
Oyuncular: Daniel Brühl, Julia Jentsch, Stipe Erceg, Burghart Klaußner

Cannes Film Festivali’nde 11 yıldır yarışmaya davet edilen ilk Alman filmi olan Eğitmenler, 28 yaşındaki yönetmen Hans Weingartner’ın günümüz gençliğinin sisteme karşı başkaldırışına zekice bakışı. Bir grup genç radikal zengin insanların evlerine izinsiz girmekteler. Amaçları hırsızlık yapmak değil, mobilyaların yerlerini değiştirip, geriye “Sende çok fazla para var” gibi anti-materyalist sloganlar bırakarak ev sahiplerini huzursuz etmek. Bir gün ev sahibi tarafından iş üstündeyken basılınca, çareyi zengin iş adamını kaçırmak ve dağlara kaçmakta bulurlar. Fakat daha sonra ne yapacaklarıyla ilgili en ufak bir fikirleri yoktur. Diğer yandan aralarında bir cinsel çekim Bir de ellerindeki rehine kendini eski solcu olarak tanıtıp ve onlara sempati duyduğunu beyan edince işler iyice karışır. Genç, esprili bir sinema dili tutturan Eğitmenler, bugünün gençlerinin 60’lı yılların radikal siyasetini kendilerine göre tekrar yorumlamaları üzerine kurulu, gösterildiği festivallerde ayakta alkışlanan ilginç bir film.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT