!f İstanbul 2005 / Pür Neşe

Tarihler: 27 Şubat 2005 Pazar ~ 27 Şubat 2005 Pazar 17, 21 ve 27 Şubat 2005

Yer: Beyoğlu AFM 1 Fitaş Sineması

Ücret: Tam: 10.5 YTL. Öğrenci 8.5 YTL.

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 ve Beyoğlu AFM Fitaş Sineması

Adres: İstiklal Cad No 24-26 Beyoğlu Istanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212 292 11 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 27, 2005 ~ Şub 27, 2005

!f istanbul 4. AFM Uluslararası Bağımsız Film Festivali Yapı Kredi Üniversite Bankacılığı`nın ana sponsorluğunda 17-27 Şubat 2005 tarihleri arasında gerçekleşecek. Son iki yıl içerisinde yapılmış en ilginç 40 bağımsız film programıyla festival bu yıl yine oldukça lezzetli gözüküyor.

Pür Neşe
17 Şubat Perşembe Saat : 12:30, 21 Şubat Perşembe Saat 21:30, 27 Şubat Pazar Saat 15:00
İngiltere, 2003, Renkli, İngilizce
Yönetmen: Stephen Fry
Senaryo: Stephen Fry, Evelyn Waugh’un “Vile Bodies” romanından uyarlama
Görüntü Yönetmeni: Henry Braham
Kurgu: Alex Mackie
Oyuncular: Stephen Campbell Moore, Emily Mortimer, Michael Sheen, Fenella Woolgar, Peter O`Toole, Dan Ackroyd, Stockard Channing
Müzik: Anne Dudley

Pür Neşe, 1930’lar Londra sosyetesinin raydan çıkmış hayatlarını konu ediyor ancak günümüze çok fazla benzerlik gösteren film herhangi bir “dönem” filmi olmaktan çok uzak. Genç ve parasız Adam (Stephen Campbell Moore) sevgilisi Nina’yla evlenecek parayı biriktirmek için gazetede sosyete dedikodularını aktaran bir köşe yazmaya başlar. Sosyetenin en üst tabakasından bir çılgın arkadaş grubunu o partiden bu partiye takip eder. Bir yandan da eğlencenin kaçınılmaz sonunu beklemeye başlar. Ünlü oyuncu Stephen Fry’nın ilk yönetmenlik denemesi Evelyn Waugh’nun ‘Vile Bodies’ adlı kitabından uyarlama. Bir yandan sabahlara kadar süren, şampanyanın su gibi aktığı partileri ve bulvar gazetelerinin gücünü gözler önüne seren Pür Neşe, bir yandan da hiç beklenmedik bir şekilde genç insanların hayatını karartacak olan toplumsal gerçekleri aktarıyor. Fry bizi 1930’ların cezbedici dünyasıyla baştan çıkarmaya çalışıyor ancak asıl niyeti ortada; günümüz dünyasıyla olan benzerlikler kaçınılmaz olarak göze çarpıyor. 1930’lar İngilteresi hızla dünya savaşına doğru ilerlerken, uyuşturucu bağımlılığı ve homoseksüellik karşıtı yasalar gibi konular da gündeme gelir. Masumiyetin kaybedilişi üzerine yapılmış, seksi, komik ve son derece çarpıcı bir film.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT