Fil'm Hafızası presents: City Lights hosted by İmre Azem

Tarihler: 18 Kasım 2014 Salı ~ 18 Kasım 2014 Salı 20:30

Yer: Bloom Ortaköy

Ücret: Tam 30.00 TL Öğrenci 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Ambarlı Dere Cad. No:6 Ortaköy Beşiktaş İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 18, 2014 ~ Kas 18, 2014

Fil'm Hafızası'nın kısa filmlerden derlediği ve ev sahipliğini İmre Azem'in yapacağı "City Lights", 18 Kasım'da Ortaköy Bloom'da gerçekleşiyor.

Sanatseverlere farklı ve alternatif bir sinema içeriği sunmak üzere faaliyet gösteren sosyal sinema platformu Fil'm Hafızası, yeni tematik gece etkinliğinde kentleri ve insanları mercek altına alıyor. Fil'm Hafızası'nın, hayatı keşfetme fırsatı bulduğunuz sokakları, karşılaştığınız, birlikte yürüdüğünüz, yanından geçip gittiğiniz insanları konu alan kısa filmleri derlediği "City Lights" etkinliği, 18 Kasım 2014 Salı akşamı Ortaköy Bloom’da gerçekleşecek.

"City Lights" etkinliğinin ev sahipliğini, yaşadığınız kentlere farklı bir pencereden bakmanızı sağlayan ve Ekümenopolis belgesel filmiyle yakından tanıdığınız yönetmen İmre Azem yapacak. 

Mumbai'dan Los Angeles'a kadar farklı kıtalarda, bambaşka kentsel yaşamları ve insanları konu alan kısa film gösterimleri ile başlayıp artık klasik haline gelen eğlenceli yarışmalarla devam edecek gecede, İmre Azem'in İstanbul'da yaşanan kentsel dönüşümü ele aldığı Ekümenopolis filmi üzerine keyifli bir söyleşi de gerçekleşecek. 

Etkinliğin mekan sponsorluğunu Bloom, medya sponsorluğunu Bugunbugece, Beyogluin ve 10sayfa üstlenirken, Yazane, SinePlus Akademi ve Hayat Bilgisi Okulu geceye proje desteği sağlıyor.

Kısa Film Seçkisi

Ekümenopolis: Bir İstanbul Hikayesi (2012)
İmre Azem / Türkiye / 7 dakika
Ekümenopolis filminde geçen bu kısa animasyonda, Cumhuriyet'in ilk dönemlerinden itibaren İstanbul'da sanayileşmenin ve değişimin nasıl gerçekleştiğini izleyeceksiniz. Bu büyümenin gelecekte nasıl bir senaryo üzerinde kabuk oluşturacağını tahmin etmekse, filmin izleyicilere yönelttiği nihai bir soru oluyor.

Mr. International (2012)
Jupiter De La Batardise / Fransa / 6 dakika
Ev partisine davet edilen iki kişi arasında yakınlaşma başlar ve kısa süre sonra gençler ortamı terk ederek, Paris'in romantik kollarına kendilerini bırakır. Ama işler hiç de beklendiği gibi ilerlemez ve bırakılan küçük hediye başka dünyaların kapısını açar.

Baghdad Messi (2012)
Sahim Omar Kalifa / B.A.E – Belçika – İran / 19 dakika
Bağdat'ın küçük köylerinden birinde, Messi hayranı Hamoudi ve köydeki arkadaşları için futbol izlemenin vazgeçilmezliği, savaşın yıkıcılığıyla karşılaştırılamaz...

Interstate (2013)
Camille Stochitch / ABD / 20 dakika
Göçmenlerin Amerikan rüyasına adım attıkları ilk duraklardan biri olan Los Angeles... Sürüş eğitmeni Joaquin kendi gibi yasal olmayan ve hayallerinde hapsolan göçmenlere bir yardım eli uzatabilecek midir yoksa bu rüyadan hiç uyanamayan biri olarak mı kalacaktır?

Jaya (2013)
Puja Maewal / Hindistan / 18 dakika
Mumbai'nin karmaşası ve sınıf farklılıkları arasında şehrin çok gerisinde hayatta kalma mücadelesi veren küçük hayatlar... Peki bir sokak çetesine dahil olan Jaya'nın hayatı içinde bulunduğu tehlikelerle baş etmesine mi yoksa gerçeklere ulaşmasına mı bağlıdır? 

On the Verge (2014)
Tim Van den Hoff / Hollanda / 7 dakika
Günümüzün en önemli mimarlarından Rem Koolhaas'ın De Rotterdam isimli ünlü binasından şehre bakacaksınız. Şehrin pencerelerinin uzanamadığınız insanlara, telefon ekranlarınınsa dokunabildiğiniz kalplere dönüştüğü şehirlere konuk olacaksınız.

Mükemmel Bir Gün (2014)
Oğuzhan Kaya / Türkiye / 5 dakika
Hayatlarınız küreselleşirken aslında içten içe bireyselleşmiyor musunuz? Sahip olduklarınız sizi ele geçirmeye başladığında mı her şeyin farkına varıyorsunuz yoksa tüm olanların normal akışı içinde seyrettiğine mi inanıyorsunuz?

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT