Gençler Geleceğini Hayal Ediyor

Tarihler: 21 Mart 2009 Cumartesi ~ 21 Mart 2009 Cumartesi 21 Mart Saat: 11.00

Yer: santralistanbul

Ücret: Ücretsiz

Adres: Silahtarağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No: 1 Eyüp Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 444 0428

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 21, 2009 ~ Mar 21, 2009

Gençler Geleceğini Hayal Ediyor

British Council ve İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliği ile azınlık ve göçmen gruplarından gençlerin seslerini duyurmak amacıyla hayata geçirilen ve Türkiye’de yaşayan göçmen gençlerin ürettiği “Geleceğini Hayal Et Dijital Hikayeleri” film gösterimi 21 Mart Cumartesi günü santralistanbul’da gerçekleşecek.

British Council’ın bölgesel programının bir parçası olan “Geleceğini Hayal Et” projesi, dünyanın çeşitli bölgelerindeki göçmen gençlerin geleceklerini şekillendiren özlemlerini dile getirmelerine ve kendi güncel hikayelerini anlatarak seslerini duyurmalarına olanak sağlıyor.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü ile Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin eğitim desteği verdiği projeye katılan gençler yaptıkları atölye çalışmalarında; hikaye geliştirme-yazma, sözlü ve görsel malzemeyi biraraya getirerek film oluşturabilecekleri teknik bir eğitim aldılar.

Güneydoğu Avrupa bölgesinden 12 şehirde yürütülen projenin İstanbul ayağını, iç göçle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen göçmenler ile Afganistan, Irak, Sudan ve Çeçenistan’dan gelen mülteci ve sığınmacılar oluşturuyor. Gençler ürettikleri dijital öykü ürünleri, radyo, televizyon, basılı ve web tabanlı yayınlar için haber, belgesel, kurmaca ve reklam kampanyası ile medyada yer alan kalıpların dışına çıkarak izleyicileri tekrar düşünmeye sevk ediyorlar.
Etkinlik dili Türkçe’dir.
Proje hakkında ayrıntılı bilgi için: www.britishcouncil.org/livingtogether

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT