Goethe-Institut Istanbul’un Aralık ayı programı

Tarihler: 11 Aralık 2009 Cuma ~ 18 Aralık 2009 Cuma

Yer: Goethe-Institut

Adres: Yeniçarşı Cad. 32 34433 Beyoğlu – İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 20 09

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 11, 2009 ~ Ara 18, 2009
"Bern Mucizesi"
2003, 117`, renkli
Yönetmen: Sönke Wortmann
Oyuncular: Louis Klamroth, Peter Lohmeyer, Katharina Wackernagel

1954 yılına ait iddialı bir genel panorama. Filmde, Bern Dünya Futbol Şampiyonası’ndaki beklenmeyen zafer, Ruhr bölgesindeki zor yaşamla birleştirilmiş. Savaştan geç geri dönen bir adam, tekrar sivil yaşama uyum sağlamak zorundadır. Federal Almanya dünya şampiyonu olur ve aile tekrar barış ve huzura kavuşur.

11.12.09, 19.00
"Berlin’de Yaz"
2005, 105`, renkli
Yönetmen: Andreas Dresen Oyuncular: Inka Friedrich, Nadja Uhl, Andreas Schmidt, Stephanie Schönfeld

Nike ve Katrin Berlin’deki ılık yaz akşamlarını büyük bir apartmanın balkonunda geçirmektedirler. Bol miktarda şarap içerek, hayatın sorunları üzerine çoğu zaman sabahın erken saatlerine kadar konuşurlar. Başarısız bir akademisyen olan Katrin başvurular ve iş görüşmeleri arasında gidip gelirken, yaşlı bakıcısı olan Berlinli alımlı Nike hayatında biraz da olsa refaha ulaşmıştır. Bu refahı birdenbire hayatına giren uzun yol şöförü Roland ile paylaşmak istemektedir. İki kadının dostlukları Nike’in hayatındaki bu yeni adamla birlikte bir sınavdan geçecektir.

18.12.09, 19.00
"Hayaletler"
2005, 85`, renkli
Yönetmen: Christian Petzold
Oyuncular: Julia Hummer, Sabine Timoteo, Marianne Basler, Benno Fürmann

Paris’ten Berlin’e giden bir adam, orada eşini aramaktadır. Spandau’daki bir psikiyatri kliniğinde onu bulur ve Paris’e geri götürür. Eşi, her yıl Berlin’e gitmekte ve orada 1989 yılında daha üç yaşındayken kaçırılan ve bir daha bulunamayan kızını aramaktadır. Kadın bir gün bir kızla karşılaşır. Nina boş gezen, işsiz güçsüz biridir ve hırsız Toni ile takılmaktadır. Kadın, Nina’nın kayıp kızı olduğuna inanır. „Hayaletler, ölü olduklarına inanmak istemeyen silüetlerdir. Yaşayanlar ve ölüler arasında dolaşırlar. Sevginin onları tekrar canlandıracağını ümit ederler. Filmin konusu böyle silüetler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT