İstanbul Modern Sinema’da İstanbul ve Musiki Üzerine Filmler

Tarihler: 12 Kasım 2010 Cuma ~ 14 Kasım 2010 Pazar 12-14 Kasım 2010

Yer: İstanbul Modern Sinema

Nereden Alınır: http://www.istanbulmodern.org/

Adres: Meclisi-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No:4 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: 0212 334 73 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 12, 2010 ~ Kas 14, 2010
İstanbul Modern Sinema’da Pera Fest kapsamında 8 film gösterilecek

İstanbul ve musiki üzerine filmler
İstanbul Modern Sinema, 12-14 Kasım tarihleri arasında İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı desteğiyle bu yıl dokuzuncusu gerçekleşecek olan Pera Fest kapsamında İstanbul ve musiki üzerine yapılmış bir program sunuyor. Yönetmenliğini Mehmet Eryılmaz’ın üstlendiği, danışmanlığını Gönül Paçacı’nın yaptığı “Türk Musikisini Dünyaya Tanıtan Büyük Ustalar” başlıklı programda Cinuçen Tanrıkorur, Necdet Yaşar ve Kani Karaca belgeselleri yer alıyor. İstanbul belgeselleri programında ise Ebru Bilun Akyıldız’ın “Etek İzlerini Silmeden”, Elif Uslu’nun “İstanbul’da Üç Gün”, Gökhan Ateştürk’ün “Hat: Bir Medeniyet Çizgisi”, Erden Kıral’ın “Haliç: Altın Boynuz” ve Safa Önal’ın “İstanbul’un Orta Yeri Sinema” filmleri gösterilecek. Yönetmen Erden Kıral 14 Kasım Pazar saat 13.00’te, yönetmen Safa Önal da saat 15.00’te filmlerinin gösterimlerine katılacaklar.

12 Kasım Cuma
Türk Musikisini Dünyaya Tanıtan Büyük Ustalar
15.00 Musiki İnsanlarımız: Cinuçen Tanrıkorur
16.00 Musiki İnsanlarımız: Necdet Yaşar
17.00 Musiki İnsanlarımız: Kani Karaca

13 Kasım Cumartesi
13.00 Etek İzlerini Silmeden
15.00 İstanbul`da Üç Gün
17.00 Hat: Bir Medeniyet Çizgisi

14 Kasım Pazar
13.00 Haliç: Altın Boynuz (Yönetmen Erden Kıral’ın katılımıyla)
15.00 İstanbul`un Orta Yeri Sinema (Yönetmen Safa Önal’ın katılımıyla)

Türk Musikisini Dünyaya Tanıtan Büyük Ustalar
Yönetmen: Mehmet Eryılmaz
Danışman: Gönül Paçacı

O ŞAFAK VAKTİNİN CİHANGİRİ: CİNUÇEN TANRIKORUR
Cinuçen Tanrıkorur`un hayatını konu alan filmde, ustanın kendi anlatımının yanısıra, yakın dostlarının ve başka müzisyenlerin yorumları ve anıları yer alıyor. Filmde "Nar Çiçeğim", "Köyde Sabah" ve "Mehtapta Yakamozlar" gibi bestelerin de aralarında olduğu 13 eserin seslendiriliyor.

GELENEĞİMİZİN DÜNYAYA AÇILAN SAZI: NECDET YAŞAR
Dünyaya tamburu hayranlıkla dinletmiş büyük ustayı, kendileri ustalık mertebesine erişmiş öğrencileri anlatıyor ve birlikte eserlerini çalıyorlar. Kürdîlihicazkâr saz semaiden nihavent taksime büyük eserler ve Necdet Yaşar`ın doğaçlamaları filme zenginlik katıyor.

SON YÜZYILIN EN BÜYÜK SESİ: KANİ KARACA
Kani Karaca’yı sadece mevlit ve Kuran okuyan bir hafız olarak görenler, bu filmle onun olağanüstü zenginlikteki dünyasını, musiki anlayışını ve büyük yorumculuğunu keşfedecek.

İstanbul üzerine filmler

ETEK İZLERİNİ SİLMEDEN
Yönetmen: Ebru Bilun Akyıldız, 50’
Yüzyıllardır tüm dünyadan insanları kendine çeken Galata Mevlevihanesi’nden ilham alan belgesel, bu alçakgönüllü yapının derinlikli tarihine, zengin kültürel geleneğine, yaşanmışlığın izlerine yakından bakıyor. Özgün müziğini Gökhan Kırdar’ın yaptığı, Mevlana Celaleddin Rumi`ye, Mevlevî dedelerinin aynasından bakan önemli bir çalışma.

İSTANBUL’DA ÜÇ GÜN
Yönetmen: Elif Uslu, 60’
Bu belgesel film, üç semavi dinin her biri için özel bir anlamı olan Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerinden yola çıkarak kültür ve inanç sistemleri üzerinden günümüzün biraradalık kültürünü mercek altına alıyor. İmam, Haham ve Papaz belgeselin merkezinde yer alan üç ana karakteri oluşturuyor.

HAT: BİR MEDENİYET ÇİZGİSİ
Yönetmen: Gökhan Ateştürk, 60’
Yedi ana bölümden oluşan belgesel temelde hat sanatının tarihsel gelişimi ve Türklerin hat sanatına yaptıkları büyük katkıları anlatıyor. “Kahire’de ‘okunduğu’ ve İstanbul’da yazıldığı” ifade edilen Yaratan’ın sözünü merkeze alan ‘yazı’ sanatını irdelerken yalnızca İslâm dünyasında yapılmış hat çalışmalarıyla yetinmiyor; Mısır, Hint, Çin, Mezopotamya, İnka, Aztek, Gotik ve Greko - Latin medeniyetlerindeki farklı kaligrafi geleneklerinin aralarındaki ilişkiler, farklar, bağlantılar, köprüler ve teknikleri de inceliyor.

HALİÇ: ALTIN BOYNUZ
Yönetmen: Erden Kıral, 70’
Bu belgesel film projesi, İstanbul’un gözde simgelerinden Haliç’in tarihinden, günümüz İstanbul’una yansıyan detayları anlatırken, Ermeni’si, Rum’u ve Türk’üyle bir arada yaşayan insanların ve günümüz edebiyatçılarının gözüyle bir İstanbul portresi sunuyor. Haliç’te güneşin doğuşuyla başlayan bir günü anlatan proje, günümüz yaşam tarzını geçmişin anılarıyla örüp, Haliç’in o eşsiz ve mistik görüntüsüyle zenginleştirerek, geçmişten ve şimdiki zamandan alıp işlediği olaylarla bir dramaya dönüşüyor.

İSTANBUL’UN ORTA YERİ SİNEMA
Yönetmen: Safa Önal, 290’
Türk sinemasının emektar senaristlerinden Safa Önal’ın İstanbul’a, İstanbul 2010’nun da Safa Önal’a sinemasal bir saygı girişimi sayılabilecek bu proje, İstanbul’un hayatını konu alan bir belgesel film projesi... Filmde ilk çekilen Türk filminden bugüne, 94 yılın bütün sinema filmleri, sinemada reklam filmleri ve sinema için hazırlanmış belgesellerden seçilen İstanbul görüntüleri kullanılıyor.










istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT