Mekânın Belleği: Süha Arın Belgeselleri

Tarihler: 22 Aralık 2003 Pazartesi ~ 22 Aralık 2003 Pazartesi 22 Aralık Pazartesi Saat 18:30

Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi Turkcell Binası

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Yapı Kredi Kültür Merkezi

Adres: Turkcell Binası, Meşrutiyet Cad. Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 47 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 22, 2003 ~ Ara 22, 2003
SİNEMA KULÜBÜ: Mekânın Belleği: Süha Arın Belgeselleri
Türk Belgesel Sinemasının öncü ismi, tüm çalışmalarında Türkiye’nin içinden Türkiye’ye ayna tutmayı başarmış ve çalışmalarında konu aldığı bir çok tarihi mirası uluslararası çapta tanıtan Süha Arın, dünya çapında bir çok ödül alarak, idealist bir sinemacı olarak adını duyurdu.
Yaptığı çalışmalarla Türkiye’de birçok eserin koruma altına alınmasını ve toplumda tarihi eserler ve kültürel mirasları koruma bilincinin gelişmesini sağlamıştır. Safranbolu belgeselinden sonra şehirdeki tüm tarihi evler koruma altına alınmış ve şehir ona teşekkür olarak meydana onun adını vermiştir. Kariye Müzesi hakkında geniş kapsamlı belgesel ve Dünya Döndükçe adlı Mimar Sinan hakkındaki seri belgeselle dönemin gün ışığına çıkmamış pek çok noktasının aydınlanmasını sağlamıştır. Çalışmaları sayesinde Türk belgeselciliğine ilklerini kazandırmış ve gelişmesinde öncü olmuştur.
Safranbolu’da Zaman (1976 - 40’): Orta Karadeniz Bölgesi`nde yer alan 100-150 yıllık tarihi evleriyle bir "müze kent" görünümünde olan Safranbolu`yu kültürel ve sosyal yönleriyle tanıtmayı, geleneksel Safranbolu evlerinin korunması için kamuoyunda belli bir bilinç oluşturmayı amaçlayan belgesel film, 1976 yılındaki ilk gösteriminden sonra amacının üstünde bir başarıya ulaşmıştır. Türkiye’de tarihi ve kültürel mirasın korunması bilincini oluşturmakla sınırlı kalmamış ve Safranbolu evleri bu filmden sonra koruma altına alınmıştır. Film Antalya Film Festivali Altın Portakal Ödülü’nü kazandıktan sonra Verona Film Festivali gibi birçok uluslararası festivalde de yer almıştır.
Altın Kent İstanbul (1996 - 20’): Altın Kent İstanbul belgeseli, 1996 yılında İstanbul`da düzenlenen Uluslararası Habitat II etkinlikleri kapsamında gösterilmek üzere hazırlanmıştır. Bu filmde İstanbul`un taşı toprağı altın fikrinden hareketle, altının geçmişte ve günümüzde İstanbul`un ekonomik, siyasal ve sosyal yaşamındaki önemi vurgulanmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Festival Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT