Mekânın Belleği: Süha Arın Belgeselleri

Tarihler: 24 Aralık 2003 Çarşamba ~ 24 Aralık 2003 Çarşamba 24 Aralık Çarşamba Saat 18:30

Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi Turkcell Binası

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Yapı Kredi Kültür Merkezi

Adres: Turkcell Binası, Meşrutiyet Cad. Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 47 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 24, 2003 ~ Ara 24, 2003
SİNEMA KULÜBÜ:
Mekânın Belleği: Süha Arın Belgeselleri
Kula’da Üç Gün (1983 – 30’): Ege Bölgesi’nde yer alan ve geleneksel Türk mimarisini yansıtan tarihi evleriyle bir "müze kent" görünümünde olan Kula`yı tüm yönleriyle tanıtmayı, evlerin korunması için kamuoyunda belli bir bilinç oluşturmayı amaçlayan film Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu öğrencileri ile birlikte hazırlanmıştır. Aynı yıl Antalya Film Festivali’nde Altın Portakal Ödülü’nü almıştır. Manisa’nın Kula ilçesi, geleneksel Türk mimarisinin en özgün örneklerini 700 yıldır bünyesinde toplamış bir yerleşim merkezidir. Değişen koşullar, geleneksel mimariyi olduğu kadar Kula’lının yaşam biçimini, gelenek ve göreneklerini de etkilemiştir. Kula’da Üç Gün, 700 yıllık birikimle şekillenmiş olan Kula düğünü ve ahi-lonca geleneği gibi kültürel yapıların kayboluşunu irdelemeyi amaçlamıştır. Bu açıdan Kula’da Üç Gün 1983’e kadar hiç denenmemiş bir anlatım tekniğine sahiptir. Görüntü yalnız üç gün süren geleneksel bir düğünün tüm aşamalarını yansıtırken, dış ses ise sadece mimariden söz eder.
Ayasofya (1991 – 28’): Türkiye’nin kültür hazinesi dizisinin ikinci bölümü olan bu Ayasofya belgeselinde dünya mimarlık tarihinin en büyük anıtlarından biri olan Ayasofya’nın dördüncü yüzyıldan günümüze uzanan tarihi, küresel ve siyasal geçmişi, görkemli mimari yapısı ile iç içe anlatılmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT