Nazım Kültürevi Kasım Filmleri

Tarihler: 23 Kasım 2003 Pazar ~ 30 Kasım 2003 Pazar Kasım ayı boyunca her Pazar ve Salı Saat 19:00

Yer: Nazım Kültürevi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Nazım Kültürevi

Adres: İstiklal Cad. No:347 Merkez Han K:2 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 34 81

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 23, 2003 ~ Kas 30, 2003
16 Kasım Pazar 19:00 / Küba-Güney Afrika, Savaştan Sonra
Yön: Estela Bravo
Angola’daki iktidarı alan sosyalistlere karşı ırkçı Güney Afrika savaş ilan ettiğinde, birçok emperyalist ülke karşı devrimcilerin yanında yer aldı. Küba ise enternasyonal bir dayanışma anlayışıyla Angola Cephesinde rol aldı. Savaş bittiğinde emperyalistler geri çekildiler ve Küba ile Güney Afrika arasındaki ilişkiler Mandela’nın başkanlığa seçilmesiyle ancak düzelebildi. Film bu dönemin bir belgeselidir.
18 Kasım Salı 19:00 / Lumumba
Yön: Raoul Peck
Lumumba bütün hayatı ayrımcılık ve ırkçılıkla belirlenmiş koşullarda biçimlenmiş ve yıllar içinde bağımsızlığa giden yolun ırkçılığı mahkum etmek kadar, bağımsız ve anti-kapitalist bir iktisadi yapılanmayla olabileceğini görmüş insanlardandı. Düşünceleri zaman içinde olgunlaştı ve Afrika’nın ideolog olan sayılı liderlerinden biri oldu: Kongo’nun bağımsızlığını Belçika’lılara karşı kazanma mücadelesinin en önemli aktivistlerinden biriydi.
23 Kasım Pazar 19:00 / Nisan Devrimi
Yön: M. De Medeiros
Portekiz Avrupa’nın en az gelişmiş ülkelerinden birisi olmasına rağmen İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra da kendi topraklarından çok daha büyük sömürgeleri olan ülkelerden biriydi. Ve buralardan gelen gelirler ordunun kontrolünde burjuvaziye aktarılırken halkı büyük bir yoksulluk çekiyordu. 1974’de Portekiz Komünist Partisi’nin öncülüğünde askerler sömürgelerde savaşmayı reddettiler ve siyasi iktidar büyük bir yenilgiye uğradı. Bu film Karanfil Devrimi olarak tarihe geçen bu yıllara ordu içinden bakmaktadır.
25 Kasım Salı 19:00 / Gözler Önünde Saklı
Yön: John Smihulu
School of Americas, bütünüyle darbeci ve işkenceci askerlerin eğitildiği, gerillalarla mücadeleden, kamuoyunu yönlendirmeye kadar bir dizi paramiliter eğitimin verildiği ve sayısız işkenceci-darbecinin eğitim aldığı ABD’nin Latin Amerikalı askerleri eğittiği bir okul. Bu film, bu okulun tedrisatından geçenlerin yaptıklarına ve buna ilişkin kamuoyunun tepkilerine yer veriyor, eylemlerine tanıklık yapıyor. Bu anti-emperyalist belgeseldir en son İstanbul Film Festivalinde gösterildi.
30 Kasım Pazar 19:00 / Yolculuk
Yön: Fernando Solanas
Arjantin’den başlayan bütün Latin Amerika’yı geçen bir yolculuk sırasında 20. yüzyıl tarihine tanıklık eden ve bölgenin bütünüyle kendine özgü kültüründen çok farklı insan portreleri çizen bir film. Aynı zamanda bir gençlik filmi olan Yolculuk’ta, statüko’yla uzlaşamayan bir genç, kendi yaşamına bir yön vermeye çalışmakta, bütün kıtayı dolaşırken coşkularını ve aranışlarını da bizimle paylaşmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT