Nazım’ın Küba Seyahati

Tarihler: 15 Ocak 2009 Perşembe ~ 15 Ocak 2009 Perşembe 15 Ocak Perşembe günü saat 17:30 ve 19:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi Sineması

Ücret: Ücretsiz. Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: Bankalar Caddesi No:11 Karaköy Adalar İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 15, 2009 ~ Oca 15, 2009
Nazım’ın Küba Seyahati Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda
Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda “Toplumsal Hafıza” teması altında, yönetmenliğini Çağrı Kınıkoğlu ve Gloria Rolando’nun üstlendiği Nâzım’ın Küba Seyahati adlı belgesel gösterilecek. 15 Ocak Perşembe günü saat 17:30 ve 19:00’da yapılacak gösterimlerin ardından, Yazar Ataol Behramoğlu, “Nâzım ve Küba ” konulu bir söyleşi gerçekleştirecek.

Eşitliğin, özgürlüğün ve Türkçenin büyük şairi Nâzım Hikmet, 1961 yılında Kübalı şair arkadaşı Nicolas Guillen’den bir davet alır. O tarihlerde Dünya Barış Konseyi yöneticisi olan Nâzım Hikmet, 1959 yılında gerçekleştirilen Küba Devrimi’nin seyrini ve kazanımlarını yerinde görmek üzere, 1961 yılının Mayıs ayında Küba’ya gider. Küba’daki gözlemleri, en önemli eserleri arasında yer alan “Havana Röportajı” ve “Saman Sarısı” şiirlerine ilham verir. “Nâzım’ın Küba Seyahati”, Nâzım Hikmet hakkında bugüne kadar yapılan biyografi çalışmalarında çok fazla üzerinde durulmayan yolculuğu gün ışığına çıkarıyor.

OBM’de gerçekleştirilen belgesel gösterimleri, (0212) 334 22 70 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılarak ücretsiz izlenebiliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT