Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda Almodovar tutkunlarına...

Tarihler: 28 Mayıs 2005 Cumartesi ~ 28 Mayıs 2005 Cumartesi 28 Mayıs Cumartesi Saatr 14:30 ve 18:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi Sineması

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi 35/37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: 0212 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 28, 2005 ~ May 28, 2005
Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda Almodovar tutkunlarına “Arzunun Kanunu”…
Sinema severlere her yerde izleme fırsatı bulamayacakları film programları ile değişik bir alternatif sunan, danışmanlığını TÜRSAK Vakfı’nın yaptığı Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda cumartesi günü Almodovar’dan Arzunun Kanunu / Law of Desire gösteriliyor.

Luis Bunuel`den sonra, uluslararası alanda ismi en çok duyulan İspanyol yönetmen Almodovar, "Annem Hakkında Her Şey"le dünyanın en prestijli festivali Cannes`da En İyi Yönetmen seçildi. Bir sonraki filmi "Konuş Onunla"da "Annem Hakkında Her Şey" filmindeki başarısını tekrarlayan İspanyol yönetmenin bu filimi “Yabancı Dilde En İyi Film” dalında Altın Küre ve BAFTA ödüllerine değer bulundu. Ayrıca Almodovar, En İyi Özgün Senaryo dalında da BAFTA`nın sahibi oldu. Almodovar’ın en kişisel ve en başarılı çalışmalarından biri olan 1987 yılı yapımı Arzunun Kanunu / Law of Desire, 28 Mayıs Cumartesi günü 18.30’da Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda sinemaseverlerle buluşacak. Arzunun Kanunu’nda Almodovar’ın kahramanları Pablo ve Tina’nın karmaşık bir cinsel ilişkisi vardır. Pablo filmler yazıp yönetir. Eşcinseldir ve tüm ısrarlarına rağmen karşılık alamadığı Juan’a delicesine aşıktır. Kardeşi Tina’ysa transseksüeldir ve erkeklerden nefret etmektedir.

Çizgi film tutkunları içinse aynı gün 14.30’da Japon çizgi filminin önde gelen isimlerinden Rintaro’dan 2001 yılı yapımı Metropolis seyirciyle buluşacak. Günümüz modern mangasının (Japon çizgi romanı) kurucusu sayılan Osamu Tezuka’nın 1949’da çıkan aynı adlı çizgi romanından uyarlanan filmde, insanları diğer her şeyden ayrı kılan en önemli duygular ele alınıyor. Öykü insanların ve robotların uyum içinde olmasa da birlikte yaşadıkları uzak gelecekte geçiyor. Metropolis’de Robotlar insanlara hizmet etmektedir. Baş kahramanımız Tima adında bir robotla tanışır ve başı beladan kurtulmaz. Yanınızda bir robot varsa canınızın sıkılması mümkün mü?

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması
28 Mayıs Cumartesi
14.30 Metropolis Yönetmen: Rintaro
18.30 Arzunun Kanunu/Law of Desire Yönetmen: Pedro Almodovar

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT