Saat Kaç?

Saat Kaç?

Tarihler: 05 Nisan 2024 Cuma ~ 05 Nisan 2024 Cuma 20:00

Yer: Sinematek/Sinema Evi

Ücret: Tam 60,00 ₺ İndirimli 30,00 ₺

Nereden Alınır: https://mobilet.com/

Adres: Osmanağa Mah, Hasırcı Sk. No:16 Kadıköy İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 5, 2024 ~ Nis 5, 2024

Yönetmen: Ettore Scola
Senaryo: Beatrice Ravaglioli, Ettore Scola, Silvia Scola
Oyuncular: Marcello Mastroianni, Massimo Troisi, Anne Parillaud

İtalya, Fransa / 1989 / İtalyanca / 97 dk. / Renkli / Türkçe Altyazılı

Marcello Mastroianni, yakın dostu ve birlikte çalışmayı en sevdiği yönetmenlerden birisi olan Ettore Scola’nın bu filminde Roma’da yaşayan, başarılı ve zengin avukat Marcello’yu canlandırır. Marcello için mutluluğun anahtarı konforlu bir yaşamdır, buna ulaşmak için çok çalışmıştır ve elinde tutmak için de bu yaşında hâlâ çalışmaya devam etmektedir. Bir gün trene atlayıp karısından ayrıldığından beri pek görüşmediği oğlunu ziyarete gider. Bu ziyaret sırasında oğlunun hayattan beklentilerinin ondan farklı olduğunu keşfedecektir. Michele, askerliğinin bitmesine bir ay kala babasını konuk ettiği bu küçük kıyı kasabasında hayatından memnundur, mutluluğu kurduğu dostluklarda ve onlarla yaşadığı deneyimlerde bulmuştur. Film, babayla oğulun birbirinden farklı yaşamları, beklentileri ve geçmişten gelen kırgınlıklarının sebep olduğu gerilimli anlarla inişli çıkışlı bir seyir izleyen bir günlük serüvenini izler.

Başka birçok filminde birlikte çalıştığı iki oyuncusunu baba oğul rolünde bir araya getiren yönetmen Ettore Scola, olgunluk dönemi eserlerinden sayılan Saat Kaç?’ta sınıf farklılıklarının günlük yaşamdaki tezahürünü ve günlük yaşamın içindeki mizahı ancak onun elinden çıkabilecek bir ustalıkla unutulmaz anlara dönüştürür. Postacı (Il Postino, 1994) filminin yazarı ve başrol oyuncusu olarak tanınan, genç yaşta kaybettiğimiz yazar, yönetmen, aktör Massimo Troisi’nin oğul rolünde, olgunluk çağındaki Marcello Mastroianni’nin ise baba rolünde sade, doğal, incelikli ve son derece uyumlu performanslar sergilediği film Venedik Film Festivali’nde iki başrol oyuncusuna ödül kazandırmıştı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT