Suçlu

Suçlu

Tarihler: 28 Mart 2024 Perşembe ~ 28 Mart 2024 Perşembe 20:00

Yer: Sinematek/Sinema Evi

Ücret: Tam 70,00 ₺ İndirimli 350,00 ₺

Nereden Alınır: https://mobilet.com/

Adres: Osmanağa Mah, Hasırcı Sk. No:16 Kadıköy İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 28, 2024 ~ Mar 28, 2024

Yönetmen: André Antoine
Senaryo: François Coppée
Oyuncular: Romuald Joubé, Sylvie, Jacques Grétillat
Fransa / 1917 / Sessiz / 91 dk. / Siyah Beyaz / Fransızca Arayazılı / Türkçe Altyazılı / Canlı Müzikli

Yirmili yaşlarının başındaki Chrétien Forgeat cinayetle yargılanmaktadır. Ancak beklenmedik bir şekilde, kürsüye çıkan savcı suçun kendisine ait olduğunu söyler. İyi bir aileden gelen muteber savcı Chrétien Lescuyer Paris’te hukuk okuduğu sırada Perrinette adında genç bir kadınla ilişki yaşamış, eğitimini tamamladığında babasının çağrısıyla Paris’ten ayrılıp onun istediği biriyle evlenmiştir. Geride bıraktığı sevgilisi hamiledir fakat genç kadın bütün sorumluluğu üstlenerek, sevgilisinin adını verdiği oğlunu tek başına büyütmeye koyulur. Oğlunun bir babası olsun diye yaptığı evlilik umduğu gibi yürümez, evlendiği adam oğluna kötü davranmaktadır. Perrinette çok geçmeden veremden ölür ve üvey babasının zulmüne dayanamayan küçük Chrétien evden kaçar. Cezaevinden hallice bir ıslahevinde yıllarını geçirirken babası Lescuyer mesleğinde ilerlemiş, eşini kaybetmiştir. Cinayet vakası, baba oğlu ilk defa bir araya getirecektir.

Geriye dönüşlerle ilerleyen film teknik açıdan, dönemine göre oldukça modern. Dinamik kamera hareketleri, yüzlere yakın planların karakterlerin insani niteliklerini vurgulamak amacıyla kullanılması, en önemlisi de gerçek dış mekân çekimleri filmi çağdaşlarından ayıran özellikler. Sokaklarda akan gündelik hayata tanık olmakla kalmıyor, Seine Nehri üzerinde süzülen tekneye binip, karakterlerin arka planında geçip giden kıyıları seyrediyoruz.

Toplumsal gerçekçi bir melodram olan filmdeki ıslahevi görüntüleri çekildiği dönemde sansüre takılıp kesilmiş ve ancak seksenli yıllarda filme yeniden eklenmiş. Öte yandan filmin en somut eleştirisi en sonda dile getirilir: Çocuktan yalnızca anne değil, baba da sorumludur. Yüz yıl sonra hâlâ gerekli ve geçerli bir hatırlatma.

Filme trompette Can Ömer Uygan, klavyede Samad Kamalı ve perküsyonda Hakan Kaya eşlik edecekler.

Can Ömer Uygan “Land Of Session” X Samad Kamalı – Hakan Kaya: Land of Session; Kam ve Gevende gruplarının kurucularından Can Ömer Uygan’ın, farklı müzisyenlerle bir araya gelerek gerçekleştirdiği, müzikal deneylerden oluşan projesi, bu defa sessiz sinema ile buluşuyor.

Sessiz Perşembe programına değerli katkıları için Kurukahveci Mehmet Efendi’ye teşekkür ederiz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT