Üç Arkadaş

Tarihler: 06 Ekim 2016 Perşembe ~ 06 Ekim 2016 Perşembe 06 Ekim 2016 19:00

Yer: Feriye Sineması

Ücret: 1. Kategori - 12.00 TL Öğrenci 6.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Ortaköy Mah. Çırağan Cad. No: 40 Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 227 22 16

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 6, 2016 ~ Eki 6, 2016
Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin 6.’sı bu yıl 30 Eylül – 6 Ekim tarihleri arasında Atlas Sineması ve Feriye sinemalarında gerçekleştirilecek.

DCP / Renkli / 91’
Türkçe, İngilizce altyazılı
Türkiye, 1958

Yönetmen: Memduh Ün 
Senaryo: Duygu Sağıroğlu, Memduh Ün 
Oyuncular: Muhterem Nur, Fikret Hakan, Salih Tozan, Semih Sezerli
Yapımcı: Memduh Ün, Demir Öztürk
Yapım: Emin Film

"Üç Arkadaş" filminin nitrat tabanlı orijinal negatifi büyük ölçüde bozulma göstermişti. Bozulmanın giderilmesi için yürütülen restorasyon ve yenileme çalışmalarında, bugün dünyada uygulanan en ileri teknolojinin tüm imkanları kullanıldı. Restorasyon işlemleri, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Prof.Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi'nde 4 profesör, bir doçent, 3 asistan, bu iş için özel yetiştirilmiş 7 öğrenci, 3 yardımcı eleman olmak üzere 18 kişinin katılımıyla 39 gün süren yoğun bir çalışmayla tamamlandı. Filmi oluşturan yaklaşık 140 bin kare, teker teker restore edildi. Gerçekleştirilen çalışma kapsamında film üzerindeki çizikler, bozukluklar, tozlar gibi arızalar düzeltildi. Emülsiyon çözülmesinden, ek için kullanılan eczalardan, seloteyp eklerinden, filmin çekmesinden kaynaklanan bozukluklar ve titremeler giderildi. Her kare en az 100 işlemle ayrı ayrı düzeltildi. Böylelikle restorasyon kapsamında filme toplam 14 milyon işlem yapıldı. 17.5 milimetre olan orijinal optik ses filmlerindeki büyük bozulma, ses izinin üzerinde çizik, yırtık ve emülsiyon dökülmeleri giderildi. Görüntüler arasındaki yoğunluk farkları da düzeltildi ve restore edilen sesle görüntü yeniden eşlendi. Restore edilen Üç Arkadaş, 35 milimetre yeni bir negatif filme aktarıldı. Yenilenmiş görüntü ve sesler, önce negatif sonra pozitif olarak basıldı ve yıkandı. Ayrıca, seyirciye yeniden ulaşabilmesi için yüksek çözünürlüklü dijital kopyalar hazırlandı."

Fotoğrafçılık yapan Mösyö Artin Dartanyan, niyetçilik yapan Murat ve ayakkabı boyacılığı yapan Mıstık isimli üç arkadaş, gözleri görmeyen ve geçimini çengelli iğne satarak sağlayan genç kıza zengin oldukları ve gözlerini açtırabilecekleri yalanını söylerler.
































































istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT