Uykunun Gizemi

Tarihler: 08 Mayıs 2008 Perşembe ~ 08 Mayıs 2008 Perşembe 8 Mayıs Perşembe Saat 18:00 ve 19:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi Sineması

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Cad. No: 11 Karaköy Eyüp İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 8, 2008 ~ May 8, 2008
OBM Sineması’nda “Uykunun Gizemi”
Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda “Zaman, Mekan, Yaşamlar” teması altında, yönetmenliğini Enrico Cerasuolo ve Sergio Fergnachino’nun üstlendiği Uykunun Gizemi adlı belgesel gösterilecek. 8 Mayıs 2008 Perşembe günü saat 18:00 ve 19:00’da yapılacak gösterimlerin ardından, Amerikan Hastanesi Uyku Bozuklukları Kliniği Bölüm Şefi Dr. Sabri Derman, “Yaşamın Üç Olmazsa Olmazından Biri Olarak Uyku” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek. Uykusuzluğun uç noktalarını ve sebep olabildiği acıları gözler önüne seren belgeselde, insan beyninin sırlarını çözmeye çalışan İtalya, Fransa, İsrail ve İsveç’teki uyku laboratuvarlarına konuk olunacak.

“Narkolepsi”den muzdarip bir hasta, her an aniden uykuya dalma riskiyle yaşıyor. Diğeri, ömrü yarı düş yarı gerçek halinde geçen bir uyurgezer. Tarihte belgelenmiş tek “REM”siz uyku hastası olan bir kadın, uykunun sağladığı dinlenebilme özelliğinden faydalanamıyor. Diğer bir hastanın ailesinde nesillerdir çok nadir görülen ölümcül bir uykusuzluk türüne rastlanıyor. Hasta, aylarca uyku uyuyamayan akrabalarının akıl almaz ve yıkıcı yorgunluklarını hatırlıyor. Nefes almanın unutulduğu “uyku apnesi” rahatsızlığı olan bir cankurtaran ise gecede 600 defa apne geçiriyor. Bilim bazı hastaları tedavi edebiliyor, bazılarına ise yardımcı olamıyor; çünkü uyku, bu filmdeki doktorlar için bile halen gizemini koruyor.

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nın Belgesel Sinemacılar Birliği danışmanlığında hazırlanan programı, her hafta farklı bir temayı içeren filmler ve ardından yapılan söyleşilerden oluşuyor. Seanslar, (0212) 334 22 70 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılarak ücretsiz izlenebiliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT