“Yaklaşık Gerçek”

Tarihler: 15 Nisan 2010 Perşembe ~ 29 Nisan 2010 Perşembe

Yer: İstanbul Modern

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No:4 Karaköy İstanbul Karaköy İstanbul

Telefon: 0212 334 73 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 15, 2010 ~ Nis 29, 2010
İstanbul Modern Sinema, Danimarka Büyükelçiliği ile işbirliğiyle, 15 Nisan-29 Nisan tarihleri arasında ülkenin son birkaç yılda iz bırakan, en iyi belgesellerinden oluşan “Yaklaşık Gerçek” adlı bir seçki sunuyor. Bu belgeseller Danimarka’nın bugünkü gerçeğine odaklanırken, bir yandan da “gerçek” kavramını sorguluyor.

Yönetmen Phie Ambo, Mekanik Sevgi başlıklı filminde, insan-robot etkileşimini merkeze alarak, kültürel farklılıklar içinde insanın sevgi arayışını ve sevgiye doyumsuzluğunu sorguluyor. Yönetmen Anders Riis-Hansen’in, önceleri sadece bir grup siyasal eylemci olarak boy gösterirken, ’80’lerde yasadışı eylemler gerçekleştiren bir örgüt haline gelen bir grup genç Danimarkalı’yı konu edinen Görünmez Hücre başlıklı belgeseli, Peter Øvig Knudsen’ın romanına dayanıyor ve bu gençleri anlamayı vaat ediyor.

Yönetmen Jørgen Leth, Haiti. İsimsiz başlıklı belgeselde, tarihi kanla yazılmış, gerçekliğin gerçeküstüne dönüştüğü, hatta kurmacaya benzediği kaotik Karayip ülkesini yansıtıyor. Yönetmen Ulrik Wivel, “Danimarka’nın Woodstock’ı” olarak anılan, Avrupa’nın en büyük müzik festivallerinden Roskilde belgeselinde, festival Franz Ferdinand, Placebo, The Streets, Rufus Wainwright, Sonic Youth gibi isimlerin, gönüllülerin, ve sanatçıların gözünden anlatılıyor.

Yönetmenler Mads Kamp Thulstrup ve Carsten Søsted, Danimarka Dinamiti başlıklı belgeselde, ’70’li yıllardaki amatörlüğünden, başarısızlıklarından sıyrılıp, ’90’larda kahraman haline gelen Danimarka Milli Futbol Takımı’nın büyük başarı hikâyesi anlatılıyor. Dönemin üç önemli teknik direktörünü Nikkelaj Nielsen, Sepp Piontek ve Richard Moller Nielsen’i merkeze alan belgesel, Danimarka’nın bir dönemine tanıklık eden bir evrim ve zafer öyküsünü yine dönemin önemli oyuncularının gözünden anlatıyor.

Yönetmen Mikala Krogh’un, Her Şey Göreceli başlıklı belgeseli, dünyanın dört bir yanından görüntülerle; aşk, mutsuzluk, kaybetmek ve ışık gibi temalar altında, insan olma değerleri ve yaşam koşullarına göre hem değişip hem de aynı kalan kolektif duygularımız üzerine değişken bir yolculuğu içeriyor. Prag Senfoni Orkestrası’nın müzikleri ile eşlik ettiği belgesel, insanların arasındaki bağların duygusal ve görsel bir izdüşümü.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT