Yıldız Alpar: Bedii Raks'tan Bugüne

Tarihler: 14 Mart 2012 Çarşamba ~ 14 Mart 2012 Çarşamba 19:00

Yer: Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu

Ücret: Ücretsiz

Adres: Çalı kuşu Sok No:2 Levent - Beşiktaş Levent İstanbul

Telefon: 0212 325 73 71

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 14, 2012 ~ Mar 14, 2012

“Yıldız Alpar: Bedii Raks'tan Bugüne” “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit”te

Beşiktaş Belediyesi’nin ücretsiz belgesel film gösterimleri, Türk balesinin ikonlarından Yıldız Alpar’ın zirveye yükselme öyküsünü konu alan “Yıldız Alpar: Bedii Raks'tan Bugüne” belgeseliyle devam ediyor. Belgesel, 14 Mart 2012 Çarşamba akşamı Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda gösterilecek.

Beşiktaş Belediyesi tarafından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB) işbirliğiyle düzenlenen “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit”e dünyada sayılı örnekleri olan bir başarı hikâyesini anlatan 2011 yapımı belgesel “Yıldız Alpar: Bedii Raks’tan Bugüne” belgeseli konuk oluyor. Ayşe Çetinbaş’ın yönettiği belgesel, 1931 yılında İstanbul'da doğan Yıldız Alpar’ın 1943 yılında, İstanbul Belediyesi Konservatuarı’nda piyano bölümüne girmesi ve burada tanıdığı ünlü Rus bale öğretmeni Lidya Krassa Arzumanova sayesinde adım attığı bale kariyerine odaklanıyor.

1949 yılında Fransız Konsolosluğu Kültür Ataşeliği’nden aldığı bursla Paris Opera ve Balesi'nde eğitim aldıktan sonra Türkiye’ye dönen ve Türkiye’de henüz bale adına hiçbir şey yokken kişisel azmi ve olağanüstü çabalarıyla 1964’te Kadıköy’de “Yıldız Alpar Özel Bale, Müzik ve Tiyatro Okulu”nu kuran balerin, 46 yıldır aynı mekânda aktif olarak derslere devam ediyor.

“Bedii Raks'tan Bugüne” Yıldız Alpar’ın bu belgesel ile tanıklık ettiği bir asıra yakın zaman dilimini sürükleyici ve sıcak anlatımıyla bizlerle paylaşıyor.

“Yıldız Alpar: Bedii Raks'tan Bugüne” belgeseli, 14 Mart 2012 Çarşamba akşamı saat 19.00’da Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda ücretsiz olarak izlenebilir. “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit”, etkinliği, 21 Mart 2012 Çarşamba akşamı gösterilecek “Mozambik’ten Sesler” isimli belgesel filmin gösterimiyle devam edecek.

YILDIZ ALPAR: BEDİİ RAKS'TAN BUGÜNE

Yönetmen: Ayşe Çetinbaş
Yapım: Türkiye
Yapım yılı: 2011
Süre: 60’
Dil: Türkçe

*Katılım ücretsizdir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT