Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri 5. Yıl: Brenna MacCrimmon

Tarihler: 13 Aralık 2014 Cumartesi ~ 13 Aralık 2014 Cumartesi 21:00

Yer: MKM Attila İlhan Salonu

Ücret: 1. Kategori - 100.00 TL 2. Kategori - 50.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Uğur Mumcu Cad. No:8 Akatlar Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 351 24 56 - 0212 351 93 90

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 13, 2014 ~ Ara 13, 2014

Unutulmaya yüz tutmuş Balkan müziklerini yorumlayarak uluslararası alanda sevilmesini sağlayan Kanadalı sanatçı Brenna MacCrimmon 5. “Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri”nin son konuğu olarak 13 Aralık Cumartesi akşamı İstanbul’a geliyor.

“Dünya Müziği’nin tadı Avea’da” diyerek dünya müziğinin sıra dışı isimlerini müzikseverlerle buluşturan 5. “Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri”nin son konuğu Balkan türkülerini yorumlayarak uluslararası alanda sevilmesinde büyük rol oynayan Kanadalı Müzikolog Brenna MacCrimmon.

13 Aralık 2014, Cumartesi akşamı, Mustafa Kemal Merkezi (MKM) Attila İlhan Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak olan Brenna MacCrimmon yakından bildiğimiz türkülere getirdiği yorumuyla İstanbullulara unutulmaz bir gece yaşatacak.

Türk halk müziğine 1980'lerde ilgi duymaya başlayan ve Kanada’da Orkestar Keyif adlı bir grubu olan Brenna MacCrimmon, uluslararası alanda Türk Halk Müziği ezgilerini söyleyen yabancı sanatçıların başında geliyor.

Balkan müziğine ilgisi Ankara Radyosu kayıtlarını dinleyerek başlıyor…
Türk Müziği'ne ilgisinin Ontario'da bir kütüphane ziyareti ile başladığını belirten MacCrimmon, orada rastlantı sonucu dinlediği Ankara Radyosu kayıtları sonrası bu müziğe karşı duygusal bir bağ geliştirdiğini belirtiyor. Sanatçı o günlerle ilgili: "Balkan müziklerini duyunca, çok farklı şeyler hissettim. Ritimleri, makamları çok hoştu. Sesler çok güzeldi. Özellikle kadın sesleri... Çok güçlüydü, aynı zamanda da duygusal. Sadece dinleyip bırakmak istemedim" diyor. Toronto Üniversitesi'nde etnik müzikoloji dersleri de alan MacCrimmon, sonrasında tanıştığı sanatçılardan bağlama dersleri almaya başlıyor.

Unutulmaya yüz tutan halk müziği arşivlerini araştıran ve Balkan müziği üzerine tezi nedeniyle Türk müziği üzerine de çalışmalar yapan MacCrimmon, unutulan halk müziği arşivlerini araştırıyor. Sonunda ise bu iş uzaktan yapılmaz deyip 1985'te İstanbul'a geliyor. 5 yıl İstanbul'da yaşayan sanatçı, Trakya ve Balkanlar'ı karış karış dolaşıyor. Bu kültürün yalnız müziği ile değil insanları ile de bütünleşiyor ve Türkçe öğreniyor. Nezahat Bayram, Kadriye Latifova, Safiye Ayla, Perihan Altındağ Sözeri gibi sanatçıları çok beğendiğini ifade eden MacCrimmon, 1998’te klarnet ustası Selim Sesler ile beraber Karşılama adlı bir albüm yapıyor ve bu albüm ile June Ödülü'nü kazanıyor.

Balkan ezgilerinden oluşan 3 albüm
Rumeli müziği olarak bilinen, Balkan Türk ezgilerinden oluşan 3 albümü olan Brenna MacCrimmon başta Baba Zula olmak üzere pek çok sanatçı ile birlikte çalışıyor, konser verip televizyon programlarında da yer alıyor.

MacCrimmon, ünlü yönetmen Fatih Akın'ın İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek (Crossing the Bridge) filmde ise 'Ben Bir Martı Olsam” ve ''Penceresi Yola Karşı' adlı türküleri seslendirmişti.

Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri Tüm Hızıyla Devam Edecek
5. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri 5 Aralık 2014, Cuma akşamı Congressium Ankara sahnesinde Farid Farjad’ı ağırlayarak müzikseverlere yine sıra dışı bir müzik ziyafeti yaşatacak.

Avea Sıra Dışı Konserleri 2015'te 6.yılında da sürpriz isimleri müzikseverlerle buluşturmaya devam edecek.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT