Aygaz`ın 50 Yılı Sergisi

Tarihler: 19 Eylül 2011 Pazartesi ~ 16 Aralık 2011 Cuma

Yer: Aygaz Genel Müdürlük

Adres: Büyükdere Cd. N:145/1 Aygaz Han 34394 Zincirlikuyu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 354 15 15

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 19, 2011 ~ Ara 16, 2011

Aygaz, kuruluşunun 50. yılında yarım asırlık yolculuğunu anlatan fotoğraflarını, tarih ve sanat meraklılarıyla buluşturuyor. İstanbul’daki Aygaz Genel Müdürlük binasına açılacak sergi, 19 Eylül – 16 Aralık 2011 tarihleri arasında sanat, tarih ve fotoğraf meraklıları tarafından ziyaret edilebilecek. Fotoğraf sanatçısı Murat Germen’in fotoğrafları ile Aygaz ve Koç Holding koleksiyonundan seçilen fotoğraflardan oluşan sergide; Türkiye’nin LPG ile 50 yıllık tarihine de ışık tutuluyor.

Petrolden gaza, elektrikten madenciliğe enerjinin her alanında faaliyet gösteren ve kuruluşunun 50. yılını çeşitli etkinliklerle kutlayan Aygaz, 19 Eylül – 16 Aralık 2011 tarihleri arasında, kendi hikâyesini anlatan sergiye ev sahipliği yapıyor.

Danışmanlığını Bahattin Öztuncay’ın, tasarımını Ersu Pekin’in gerçekleştirdiği, fotoğraf sanatçısı Murat Germen’in objektifinden yansıyan, Aygaz ve Koç Holding koleksiyonundan seçilen fotoğraflardan oluşan sergi; 16 Aralık 2011 tarihine kadar Aygaz Genel Müdürlük binasında tarih ve sanatseverlerle buluşacak.

Fotoğraf sergisi, günümüzde Avrupa’nın 5. büyük LPG şirketi haline gelen Aygaz’ın, kurulduğu 1961 yılından bu yana güvenli ve güler yüzlü hizmet anlayışıyla Türkiye’de bir ürünün adının marka ile nasıl bütünleştiğini de gözler önüne sermiş olacak.

5O Yılın Yükselen Enerjisi: Aygaz
Sergide, fotoğraflarla markanın ve Türkiye’de LPG kullanımının yarım asırlık hikayesi eski ve yeni çekilmiş fotoğraflarla anlatılmaya çalışılacak. Sergide ayrıca, LPG’yle değişen 60’lı yılların günlük hayatı ile “iki buçuk gözlü” gazlı ocağı; birbiri ardına açılan tesisler; 60’lı ve 70’li yıllarda tesislerin sembolü olan beyaz küreler; 80’li ve 90’lı yıllarda gaz ticaretinde Aygaz’ı birinci sıraya yerleştiren deniz filosu, LPG’yi merkezileştiren dökmegaz; 2000’lerde bu rahatlığı otomobillere taşıyan otogaz ve 2000’li yılların Aygaz’ının, sosyal ve kültürel projeleri sayesinde, tüketicisiyle kurduğu kalıcı ilişki gözler önüne serilecek.

Sergide yer alan Aygaz ve Koç Holding arşivinden derlenmiş eski fotoğraflar, Murat Germen’in objektifinden yansıyan yeni görüntülerle birlikte, Aygaz’ın 50 yıllık sembollerini bir çırpıda tarih ve fotoğraf meraklılarına aktaracak.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT