Gerçeklik ve Sahtelik Üzerine Bir Oyun: Kam

Tarihler: 13 Mart 2015 Cuma ~ 13 Mart 2015 Cuma Saat: 20:30

Yer: Sahne Beşiktaş

Ücret: Tam 60 TL Öğrenci 40 TL

Nereden Alınır: Mybilet ve Mekan Gişe

Adres: Sinanpaşa Mah. Alabeyi sok. Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 259 10 45

E Posta: info@sahnebesiktas.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 13, 2015 ~ Mar 13, 2015

Dijital Gerçekliği Sorgulayan Ve Bizi “Varmiş” Gibi Hissettiren Teknolojinin Sorgulandiği Oyun “Kam” 6, 13 Mart’ta Sahne Beşiktaş’ta!

Hepimizi gerçeklikten koparan dijital sahteliğin, şaman kültürü ile harmanlanarak anlatıldığı tiyatro oyunu KAM* 6 Mart Cuma günü Beşiktaş Sahne’de seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Yazar ve yönetmen Can Bora’nın kurduğu tiyatro ve dans topluluğu “berika”nın ikinci oyunu KAM* Mart ayında Sahne Beşiktaş’ta seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Şehir hayatından bunalıp doğa içinde kamp yapmaya giden ve burada bir KAM’la karşılaşan “özgürleşmek isteyen” dört arkadaşın hikayesinin anlatıldığı oyun, tiyatro sahnesini Green Box perdesi ve kameralar ile bir film stüdyosuna dönüştürüyor. Kamera tarafından sahnede etten ve kemikten olan oyuncuların canlı görüntüsü, bilgisayar sayesinde yapılan eşzamanlı montaj ile başka bir görüntünün üzerine yapıştırılarak ekranlara yansıtılıyor. Seyirci tiyatro sahnesinde bir film çekimini görürken, ekranda ise filmin son halini görüyor. KAM’da Goncagül Sunar, Yunus Günçe, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Halil ibrahim Irklı ve Can Bora rol alırken oyunun müzikleri Mabel Matiz, kostümleri ise Selim Baklacı tarafından hazırlandı.

Türkiye’de Bir İlk: Tiyatro Sahnesinde “Green Box” Tekniği
Can Bora’nın 2012’de Aksanat Sahnesinde sergilenen oyunu “DANTEL”de, Türkiye’de ilk defa tiyatro sahnesinde kullanılan “Green Box” tekniği, bu oyunda da bize (sanal) gerçeklik ve sahtelik kavramlarının araştırılmasına önayak oluyor. Kullanılan özel teknoloji sayesinde oyunda, seyirciye sahne ilüzyonunu nasıl oluşturulup yıkıldığını gösteriyor. Peki gerçekten gerçek olan ne? Sahnedeki mi ekrandaki mi oyun/oyuncu?

Medya kültürü ile bombardıman altına alınmış günümüzde, sanal gerçeklik ve gerçeklik arasında “özbenlik” kavramının nerede ve nasıl durduğunu anlatan oyun, şehir yaşamı ve doğa, dış ve iç benlik gibi tezat kavramlardan besleniyor.

Yazan-Yöneten : Can Bora
Oyuncular : Goncagül Sunar, Yunus Günçe, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Halil ibrahim Irklı, Can Bora Konuk Oyuncu : Hatice Aslan
Videografi: Fırat Gürgen
Modül Tasarım: Utku Öğüt
Müzik: Mabel Matiz, Selin Damar. Utku Öğüt
Kostüm Tasarımı: Selim Baklacı
Prodüksiyon : berika
Proje asistanı: Fuat Özsavaş

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT