Hatice Çiçek ‘Onu Böldüm ve Çelişkiye Düştüm’ Sergisi Açıldı !

Tarihler: 18 Şubat 2017 Cumartesi ~ 12 Mart 2017 Pazar

Yer: GaleriBu

Adres: Şahkulu Mah., Serdar-ı Ekrem Sok. No:11, Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 9193

Faks: 0212 243 9194

Web: http://www.galeribu.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 18, 2017 ~ Mar 12, 2017

Kendi içinize doğru yarattığınız çelişkilere yol arkadaşı olacak bir sergi sanatseverlerle buluşuyor. Sanat ve hayat ikilemi içerisine girdiğimiz zaman, yeniliklere açılacak pencereler arayabilirsiniz. İç mesafesini gizlerken bir yandan da ayna tutabilen bir sanatçıyı tanıyacaksınız..

Hatice Çiçek, çalışmalarına baktığınızda karakteristik bir yan görürsünüz. Salt olarak aktardığı dünyasını anlamaya çalışmak sizi zorlayabilir. Sanatın kolay anlaşılır olup olmaması noktasında yapılan tartışmalar devam ederken sanatçının işleri tembel zihinleri aktif noktalara çekecek kadar cesur bir duruş sergiliyor.İzleyici ile kurduğu mesafe açısından oldukça cüretkâr kabul edilebilir. İzleyici üzerine bırakılan etki bir hayal ormanında kaybolmak isteyen bireyin kendini yeniden keşfedeceği bir denklem çalışmasına dönüşüyor.

Galeri Bu 18 Şubat -12 Mart Tarihleri arasında Hatice Çiçek’in İlk kişisel sergisi “Onu Böldüm ve Çelişkiye Düştüm” e ev sahipliği yapıyor.  Hatice Çiçek’in çalışmalarında, karmaşık bir zihnin yarattığı formları plastikleştirilmiş bir şekilde görüyoruz. Çiçek Çalışmalarını; “Zihnimde karşılaştığım formları yakalamaya çalışıyorum. Karışık bir zihnin içinde tekil olarak dolaşıp,  bu karmaşıklığı boşluklar kurarak kompozisyonlar oluşturuyorum. Boş bir düzlem üzerinde birbirine karşıt kavramlardan oluşan kurgularımı organize etmeye çalışıyorum. Oluşan bazı parçalara, yakından bakarken geride kalanlara uzaklaşıyorum. Zihnimdeki kalabalıklığı, bilinçli boşluklar bırakarak dağıtıyorum. Boşluklar yeni oluşacak hikâyem için birer ipucu oluşturuyor. Tekil bir figür olarak zihnimde dolandığını hissediyorum”şeklinde tanımlıyor.

Sergide, sanatçının son 2 Yıl içinde üretmiş olduğu çalışmalardan bir seçki, kompozisyonlarını oluştururken yaratmış olduğu boşluklardan ilham alınarak kurgulanmış bir düzenle sergileniyor. Sanatçının zihinsel yaratı sürecinin, pratiklerinin, kronolojik ve plastik bir dökümü yapılıyor. Çalışmalarının nasıl şekillendiğini, formların zihnindeki makro ve mikro ilişkilerinin hiyerarşik düzenini ve gerçek dünyanın bilindik uyaranlarından tamamen ayrılmış zihin akışı ile oluşturulmuş formlar boşluğun üzerinde sabit yaratılmış sembollerin renkler ve boşluklar ile ortaya çıkardığı hareket hissi çalışmalarda göze çarpıyor.

Sergi, 18 Şubat 12 Mart Tarihleri arasında, Pazar ve Pazartesi günleri hariç her gün 11.00 – 19.00 saatleri arasında Galeri Bu’da izlenebilir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Festival Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT