İstanbul Fotoğraf Müzesi’nden Ekim Ayında 4 Yeni Sergi

Tarihler: 09 Ekim 2015 Cuma ~ 31 Aralık 2015 Perşembe

Yer: İstanbul Fotoğraf Müzesi

Adres: Şehsuvar Bey Mah. KadırgaLiman Cad. No: 60 Kadırga Beyoglu İstanbul

Telefon: 0212 458 88 42

Faks: 0212 458 88 43

Web: http://http://www.istanbulfotografmuzesi.com

E Posta: info@istanbulfotografmuzesi.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 9, 2015 ~ Ara 31, 2015

Fatih Belediyesi ve Fotoğraf Dostları Derneği tarafından kurulan İstanbul Fotoğraf Müzesi, Ekim ayında 3 önemli sanatçının, 4 farklı sergisine ev sahipliği yapacak. Sergiler yıl sonuna kadar ziyaret edilebilecek.

Fatih Belediyesi ile Fotoğraf Dostları Derneği işbirliğinde kurulan İstanbul Fotoğraf Müzesi, ünlü fotoğraf sanatçıları Şemsi Güner, Ozan Sağdıç ve Stanko Abadzic’in önemli eserlerini Ekim ayındaki 4 farklı sergide ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Türk fotoğraf sanatının ustalarından Şemsi Güner’in ‘’Retrospektif’’ ve ‘’Artvin’de Boğa Güreşleri’’; Ozan Sağdıç’ın ‘’Önce Radyo Vardı’’; Hırvat fotoğraf sanatçısı Stanko Abadziç’in “Seçki’’ adlı sergileri 1 Ekim Perşembe gününden itibaren yıl sonuna kadar görülebilecek.

İstanbul Fotoğraf Müzesi’ni kent kültürünü zenginleştirmek ve sanata verdikleri desteği geliştirme amacıyla hayata geçirdiklerini belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “İstanbul Fotoğraf Müzesi’nde, yeni bir sergi dönemini daha başlatıyoruz. Türkiye’den ve dünyadan önemli sanatçıların eserlerine yer verdiğimiz müzemizde, yılsonuna kadar 4 yeni sergiyi sanatseverlerin beğenisine sunacağız. Tüm bu sergilerle, müzenin kuruluş aşamasında verdiğimiz sözleri bir anlamda tutmuş oluyoruz. Bu bizim için mutluluk verici” diye konuştu.

Üç isim, 4 farklı temada sergi

Türkiye’nin önemli değerlerinden, 2010 yılında kaybettiğimiz Şemsi Güner’in fotoğraf birikiminden seçilen 111 fotoğraftan oluşan ‘’Retrospektif’’ sergisi, sanatçının bugüne kadar günışığına çıkmamış çok sayıda fotoğrafını sanatseverlere sunarken: Artvin’de düzenlenen geleneksel boğa güreşlerini ana tema olarak seçtiği projesi ise ilk kez sanatseverlerle buluşma fırsatı yakalayacak.

Usta fotoğraf sanatçısı Ozan Sağdıç’ın Türkiye Radyo Televizyon (TRT) Kurumu tarafından geçtiğimiz mayıs ayında, İstanbul’da 5 gün boyunca sergilenen ‘’Önce Radyo Vardı’’ sergisi de 1 Ekim’den itibaren İstanbul Fotoğraf Müzesi’nde görülebilecek.

Fotoğraf sanatının Balkanlar’daki en önemli temsilcilerinden biri olarak kabul edilen ve eserleri Avrupa ve ABD’de birçok galeri tarafından koleksiyonlara kazandırılan Abadzic’in eserlerinin de büyük ilgi görmesi bekleniyor. Abadzic’in eserleri, Timurtaş Onan’ın küratörlüğünde sergilenecek.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT