Nafi Çil ve Nazan Kuşçu

Tarihler: 26 Şubat 2013 Salı ~ 13 Mart 2013 Çarşamba

Yer: Galeri Espas

Adres: Hüsrev Gerede Cad. Fırın Sok. No:4/1 34365 Teşvikiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 227 70 17

Faks: 0212 227 70 17

Web: http://http://www.galeriespas.com

E Posta: info@galeriespas.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 26, 2013 ~ Mar 13, 2013

“Ben mimar olmadan önce ressamdım” diyen Nafi Çil Akatünvel sanatçısıdır. 1967 yılında Güzel Sanatlar Akademisinden Yüksek Mimar olarak mezun oldu. Sanatçı olarak var oluşunu gerçekleştirmek için resim ve mimari gibi iki farklı alandaki çalışmalarını Prof.Dr. Süleyman Velioğlu’nun zihinsel etkinliğinde gelişen özgün “Çağdaş İnsan Varlığı” kuramı üstünde temellendirir. Bir yaratma etkinliği olan sanat, ölümlü varlık olan insanın yokluğa ve ölüme karşı verdiği ölümsüzlük savaşıdır. Nafi Çil bu savaşta sanatın hizmetinde, sonsuz olarak sanata özgü olanı vermek durumundadır. Kandinsky’nin dediği gibi “sanat yapıtı yaratmak, dünya yaratmaktır” sözü sanatta hareket edilecek biricik ontolojik – estetik ilkedir.

Nazan Kuşçu’nun güçlü desen anlayışı ve özel renk seçimiyle gerçekleştirdiği resimleri, aldığı temel eğitimin sağlamlığını yansıtır. Öğrenimini, Ecole Nationale Supérieure des Beaux Arts, Paris, Mlle. Poncellet Atölyesinde gördü. Doc.Dr. Mehmet İhsan Tunay ile “Eski Yunan, Roma ve Bizans dönemleri; Sanat Tarihi, Arkeoloji ve Mitoloji” seminerleri organize etti. Hocası Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan ile uzun yıllar, İmoga’da gravür çalıştı. Nazan Kuşçu, hassas, titiz ve iddiasız duruşuyla gerçekleştirdiği eserlerini; zengin ve özenli renk – biçim düzenlemeleri ile yorumlar.

Nafi Çil ve Nazan Kuşçu’nun resim sergisi, Galeri ESPAS sanat galerisinde 26 Şubat – 13 Mart 2013 tarihleri arasında Pazar Hariç her gün 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT