ArtInternational

Tarihler: 26 Eylül 2014 Cuma ~ 28 Eylül 2014 Pazar 26, 27, 28 Eylül Saat:12:00

Yer: Haliç Kongre Merkezi Sadabad Salonu

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sütlüce Mah. Eski Karaağaç Cad. 34445 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 311 11 11

Faks: 0212 311 11 99

Web: http://http://www.haliccc.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 26, 2014 ~ Eyl 28, 2014

İstanbul'un en prestijli çağdaş sanat fuarı ArtInternational, 26-28 Eylül tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek.

Yılın beklenen uluslararası çağdaş sanat fuarı ArtInternational başlıyor!

Yılın merakla beklenen sanat olaylarından ArtInternational, 26-28 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Amerika’dan Çin’e, Suudi Arabistan’dan Finlandiya’ya, 24 ülkeden 80 galerinin katılacağı fuar, bir kez daha çağdaş sanat tutkunlarının odağı olacak.

Türkiye’nin en prestijli uluslararası çağdaş sanat fuarı ArtInternational’ın ikincisi 26-28 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleşecek. İstanbul’un geçen yılki en önemli sanat etkinliklerinden biri kabul edilen ArtInternational’ın yönetmenliğini bu yıl da Dyala Nusseibeh, sanat yönetmenliğini ise Stephane Ackermann üstleniyor. Konuklarını bir kez daha Haliç Kongre Merkezi’nde karşılayacak fuara bu yıl 24 ülkeden 80 seçkin galeri katılacak.

İstanbul’dan Leyla Tara Suyabatmaz (Rampa Galeri) ve Yeşim Turanlı (Pi Artworks), Viyana’dan Ursula Krinzinger (Galerie Krinzinger), Paris’ten Olivier Belot (Yvon Lambert) ve New York’tan Leila Heller (Leila Heller Gallery)’den oluşan seçim komitesinin Avrupa, Amerika, Ortadoğu ve Asya’yı kapsayan geniş bir bölgede yaptıkları değerlendirme sonucu 80 galeri İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak. Bu yıl ayrıca, Pearl Lam ve Edouard Malingue gibi Uzakdoğulu galeriler de ilk kez İstanbul’a gelecek.

Modern ve çağdaş sanatın ikonları İstanbul’a geliyorİngiltere’den katılacak Berloni Gallery, Filistinli sanatçılar Steve Sabella ve Hani Zurob’un son dönem çalışmalarını getiriyor fuara. Daha önce sergilediği pullarla bölgedeki savaşa dikkat çeken Sabella’nın, bu kez Kudüs’teki duvarlardan topladığı parçalardan oluşan yeni işi, barış umudunu bir kez daha yineleyecek. Bulunmuş objelerle yaptığı ve origami tekniğini andıran 2 ya da 3 boyutlu çalışmalarıyla sokak sanatına heykeli dahil eden Clemens Behr’in işleri ise Almanya’dan Circle Culture Gallery’nin standında sergilenecek. Galeri ayrıca, günümüz pop art sanatının ünlü ismi Stefan Strumbel ve fuarların gözde genç sanatçısı Katrin Fridriks’in çalışmalarını da İstanbul’a taşıyacak.

Belçikalı ünlü galeri Deweer’ın koleksiyonu ise iki ünlü ismi bir araya getirecek. 2002 yılında kraliyet ailesi tarafından açılışı yapılan Brüksel Kraliyet Sarayı’nın salonlarından biri olan “la salle des Glaces”ın tavanını bok böcekleriyle kaplayan ve seyircilerin salonu söylenerek terk etmelerine neden olan oyunların yazarı olarak da tanınan Jan Fabre ile 1988 Turner Prize ödüllü İngiliz heykeltıraş Tony Cragg’in işleri Deweer standında yer alacak. 

Cragg’in bir diğer işi de İsveçli galeri Anderson: Sandstrom’ün koleksiyonunda da izlenebilecek. Galeri aynı zamanda, geçen yıl “In Search of a Winner” işiyle fuarın ilgi odağı olmuş İsveçli sanatçı Assa Kauppi’nin bronz heykellerden oluşan ‘The Race is Over’ serisini de getirecek.

Barcelona’dan katılan ADN Galleria ise, geçen yılın ilgi gören sanatçılarından Carlos Aires’in son işleriyle çıkacak karşımıza. Aires’in farklı ülkelerin paralarını kullanarak yaptığı ve son dönem dünyadaki isyanları yorumladığı işleri, sergilendiği fuarlarda büyük ses getiriyor.

Fuara katılacak tanınmış galerilerden biri de Andipa olacak. Sanatseverler Andipa’nın standında Andy Warhol’dan David Hockney’e, Banksy’den Damien Hirst’e, günümüz sanatının ikonlaşmış isimlerinin işlerini bir arada görme fırsatı bulacak.

Fuarın merakla beklenen isimlerinden biri de sanat dünyasında “Görünmez Adam” olarak tanınan Çinli sanatçı Liu Bolin. İşleri Türkiye’de ilk kez sergilenecek ve Galerie Paris-Beijing standında yer alacak sanatçı, kamuflajı bir sanat eylemine dönüştürüyor ve kendini, seçtiği bir fonla aynı desene boyayarak gizleniyor.

Sanatseverlerin gözünü ayıramayacağı stantlar arasında Lisson Gallery ve Robert Miller Gallery de olacak görünüyor. Geçen yıl fuarda en yüksek satışlardan birini gerçekleştiren Lisson Gallery, bir kez daha Anish Kapoor’un işlerini getiriyor. Galeride ayrıca Marina Abramovic ve Ai Weiwei’nin de işleri izlenebilecek. Robert Miller Gallery’nin standı ise Diane Arbus, Lee Krasner, Herbert List, Yayoi Kusama, Willem Oorebeek ve Patti Smith gibi ünlü isimlerden oluşuyor.

Fuarda işlerini görebilme şansını bulacağımız dünyaca ünlü sanatçılardan biri de, Katalan ressam ve heykeltıraş Joan Miró olacak. Paris’in en önemli galerilerinden biri sayılan Galerie Lelong’un standında bronz heykelleri ve kâğıt üzerine çalışmaları sergilenecek sanatçının 2 metrelik “Statue” adlı heykeli de, Haliç Kongre Merkezi’nin terasına, fuarın “By The Waterside” bölümüne yerleştirilecek.

Ziyaretçileri heykeller karşılayacak
ArtInternational’ın Haliç Kongre Merkezi’nin terasına özel hazırlanan açık hava heykel galerisi “By The Waterside”da Joan Miró’nun dışında birbirinden etkileyici 9 heykel daha sergilenecek. Haliç’in eşsiz görüntüsüyle bütünleştirecek “By The Waterside”da yer alacak diğer sanatçılar; Mario Mauroner Gallery’den Jaume Plensa, Galerie Lelong’dan Joan Miró, PİLOT Galeri’den Ali Miharbi, waterside contemporary’den Libia Castro ve Ólafur Ólafsson, Weingrüll’den Benjamin Appel, Lisabird Gallery’den Karl Karner, Rosenfeld Porcini’den Keita Miyazaki, Louise Alexander’dan Laurent Bolognini, Leila Heller’dan Steven Naifeh olacak.

Türkiye’den 12 galeri katılıyor
ArtInternational’ın Türkiye ayağında ise İstanbul’un güncel sanat dünyasının odak noktası olmayı başarmış 12 galeri yer alıyor. Komitenin uluslararası sergileri ve başarılarını dikkate alarak yaptıkları seçim sonucu; Galeri Manâ, NON, Pi Artworks, PİLOT, Rampa, ArtSümer, x-ist ve Galeri Zilberman gibi geçen yıl da katılmış galerilerin yanı sıra Dirimart, Galeri Nev, Rodeo ve Sanatorium gibi yeni galeriler fuardaki yerlerini alacak.

Dirimart, Karin Kneffel, Darren Almond, Shirin Neshat, Franz Ackermann, Sarah Morris, Ekrem Yalçındağ, Ebru Uygun, Rüstem Kasapoğlu, Yeşim Akdeniz, Mustafa Kunt, Özlem Günyol, Mark Francis, Katharina Grosse; Galeri Manâ, Barbara ve Zafer Baran, Rana Begum, Hera Büyüktaşçiyan, Ayşe Erkmen, Fahrettin Örenli, Sarkis, Daniel Silver, Francesco Vezzoli; Galeri Nev, Necla Rüzgar; Pi Artworks, Volkan Aslan, Maria Friberg, Susan Hefuna, Tayeba Begum Lipi, Paul Schwer, Gülay Semercioğlu, Mehmet Ali Uysal; Rampa, Nilbar Güreş, Servet Koçyiğit, Hüseyin Bahri Alptekin, Nevin Aladağ; Sanatorium, Ludovic Bernhardt, Stephan Kaluza, Sergen Şehitoğlu; x-ist, Ansen, Emin Mete Erdoğan, Seda Hepsev, Ceren Oykut, Ekin Saçlıoğlu, Erkut Terliksiz; Galeri Zilberman, Kay Rosen, Walid Siti, Burçak Bingöl, Şükran Moral, Alpin Arda Bağcık, Gülin Hayat Topdemir, Zeren Göktan, Azade Köker, Ahmet Elhan ve Özlem Şimşek’in işleriyle fuara katılacak.

Taner Ceylan ile İstanbul’da yeniden!
Türkiye çağdaş sanatının önemli isimlerinden bazıları da yabancı galerilerle birlikte İstanbul’a geliyor. Bunlar arasında, Leila Heller Gallery’den Kezban Arca Batibeki, Murat Pulat ve Gülay Semercioğlu; Edouard Malingue Gallery’den Nuri Kuzucan ve Galerie Lelong’dan Ramazan Bayrakoğlu bulunuyor. 

Türkiye’de uzunca bir aradan sonra yeniden görme şansına erişeceğimiz bir diğer sanatçı ise Taner Ceylan olacak. Yaptığı işlerle büyük ses getiren ve uluslararası alanda en çok ilgi gören Türkiyeli sanatçılardan biri sayılan Ceylan’ın yeni işleri ilk kez ArtInternational’da görücüye çıkacak. Paul Kasmin Gallery’nin standında yer alacak Ceylan ayrıca, sanat hayatının ilk heykelini de sergileyecek.

Konuşma Programı SPOT’tan
Fuarın büyük ilgi görmüş etkinliklerinden Konuşma Programı, bu yıl SPOT Projects’e emanet. Koleksiyoner Tansa Mermerci Ekşioğlu ve küratör Zeynep Öz’ün birlikte kurdukları SPOT’un hazırlayacağı Konuşma Programı, yerli ve yabancı sanatçıları

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT