ArtInternational İstanbul

Tarihler: 16 Eylül 2013 Pazartesi ~ 18 Eylül 2013 Çarşamba 12:00

Yer: Haliç Kongre Merkezi

Ücret: Öncelikli Dönem - TAM 23.00 TL - ÖĞRENCİ 18,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, mekan gişe

Adres: Sütlüce Mah. Eski Karaağaç Cad. 34445 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 311 11 11

Faks: 0212 311 11 99

Web: http://http://www.haliccc.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 16, 2013 ~ Eyl 18, 2013

Türkiye’nin en yeni uluslararası çağdaş sanat fuarı ArtInternational, 16-18 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

İstanbul’dan New York’a, Dubai’den Viyana’ya, uluslararası alandan 60 seçkin galerinin katılacağı fuarda Damien Hirst’ten Ahmet Mater’e, Sabine Pigalle’den Nevin Aladağ’a, çağdaş sanatın usta isimlerinin işleri sanatseverlerle buluşacak.

16 - 18 Eylül 2013 tarihlerinde Dyala Nusseibeh’in koordinatörlüğü ve Stephane Ackermann’ın artistik direktörlüğünde gerçekleşecek ArtInternational’ın programı belli oldu. Avrupa, Amerika ve Ortadoğu’yu kapsayan geniş bir bölgeden toplam 60 galerinin katılacağı fuarda dünyaca ünlü sanatçıların işleri de yer alıyor.

Viyana’dan Ursula Krinzinger, İstanbul’dan Leyla Tara Suyabatmaz, Dubai’den Isabelle van den Eynde ve New York’tan Leila Heller’den oluşan seçim komitesinin Avrupa, Amerika ve Ortadoğu’yu kapsayan geniş bir bölgede yaptıkları değerlendirme sonucu 60 galeri İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak. Bunlar arasında Londra’dan Pace ve Lisson Gallery, Paris’ten Yvon Lambert, Berlin’den Arndt gibi çağdaş sanat tutkunlarını heyecanlandıracak galeriler de bulunuyor.

Türkiye’den 10 galeri katılıyor

ArtInternational Türkiye ayağında ise İstanbul’un güncel sanat dünyasının odak noktası olmayı başarmış 10 galeri yer alıyor. Komitenin, uluslararası sergileri ve başarılarını dikkate alarak yaptıkları seçim sonucu artSümer, Egeran Galleri, Galeri Zilberman, Galeri Manâ, Galeri Non, Galerist, Pi Artworks, Pilot Galeri, Rampa Gallery ve x-ist fuardaki yerlerini alacak.


Çağdaş sanatın usta isimleri İstanbul’da

ArtInternational Istanbul dünyaca ünlü sanatçıların işlerini İstanbul’a taşıyacak. Ağırlıklı olarak ölüm ve yaşam’ı sorguladığı heykel, yerleştirme, tuval ve çizim çalışmalarıyla tanınan, “The Turner Price” sahibi İngiliz sanatçı Damien Hirst (Cortesi Contemporary); “Magnetism” adlı işiyle tanınan, Yeni Dalga Suudi Arabistan çağdaş sanatının en önemli isimlerinden Ahmed Mater (Galeri Arthr); sosyal ve kültürel kimliklerden yola çıkarak ürettiği yerleştirmeleri, video ve performanslarıyla öne çıkan Nevin Aladağ (Rampa Galeri); dünyanın en önemli fotoğrafçılık kurumu olan ICP’nin (International Center of Photography – Uluslararası Fotoğraf Merkezi) düzenlediği Infinity Awards’ta "Genç Fotoğrafçı" ödülünü kazanan ilk Türk-Hollandalı fotoğraf sanatçısı olan Ahmet Polat (Galeri X-ist); gündelik nesnelere ve fiziksel olaylara ilgisinden hareketle pitoresk etkisi olan video işleri üreten Sophia Pompery (Galeri Dix9); mitoloji ve ilkel flaman resimlerden yola çıkarak yarattığı büyüleyici işleriyle sanatçısı olan Fransız Sabine Pigalle (Louise Alexander Galeri) ArtInternational Istanbul’da izlenebilecek isimlerinden sadece birkaçı.

Fuara özel sanatsal aktiviteler ve projeler

Artistik direktörlüğünü uzun yıllar İstanbul’un güncel sanat kültürünün en etkili isimlerinden biri olan Stephane Ackermann’ın üstlendiği fuar kapsamında galeri sergileri dışında sanatsal aktiviteler ve özel projeler de düzenlenecek. Uluslararası sanatçılardan performanslar, Başak Şenova küratörlüğünde gerçekleşecek video gösterimleri ve Özkan Cangüven eşliğinde hazırlanan non-profit inisiyatifleri fuarın sanat aktiviteleri olarak dikkat çekiyor.

David Claerbout’un ilk gösterimini ArtInternational Istanbul’da yapacağı ve süregelen kamera hareketliliğiyle çektiği “Travel” (1996-2013) adlı videosu izleyenleri lokal bir parktan karanlık Avrupa ormanlarına, oradan da Amazon ormanlarına sürükleyerek banliyö arazilerinde gezdirecek.

İşleri Türkiye’de de yakından takip edilen Almanyalı sanatçı Nasan Tur “Duvar Para Tükürüyor” adlı çalışmasında fuar alanının farklı yerlerine bozuk para görüntülerini projektörle yansıtırken performans sanatçısı Camila Rocha da fuarın açılış gününde “To See The Band Passing By” adlı performansını sergileyecek. Rocha’nın lokal bir bando ekibiyle düzenleyeceği bu gösterisi 2007’de kaybettiğimiz ünlü çağdaş sanatçı eşi Hüseyin Bahri Alptekin’in anısına gerçekleşecek.

Çeşitli müzik medyasını kullanarak yarattığı işleriyle dikkat çeken Fransız sanatçı Tal Isaac Hadad ise birbirinden farklı tarzlara sahip olan sanatçılardan seçtiği kompozisyonları birleştirerek elde ettiği ve “Piano Constraints” adını verdiği yeni performans serisini sunacak.

Çağdaş sanatının yükselen Türkiyeli isimleri de fuara özel işlerle karşımıza çıkacak. Performans sanatçısı Gül Kozacıoğlu yeni ses enstalasyonuyla, Londra’da yaşayan Ali Kepenk İstanbul’dan esinlenerek yarattığı bir fotoğraf serisiyle, Berlin’den Yusuf Etiman da fuar kataloğunu sanatçı kitabı biçimine dönüştürdüğü işiyle fuarın sanatsal aktivitelerine renk katacak.

Tasarımı Erhan Patat’tan

16 - 18 Eylül tarihleri arasında yapılacak ArtInternational Istanbul’un mekânı ise Haliç Kongre Merkezi. İstanbul’un tarihsel bölgelerine bakan eşsiz manzarasıyla özellikle uluslararası konukları baştan çıkaracak bu mekânın tasarımını Erhan Patat yapacak. patat architecture + design’ın kurucusu olan Patat, MSW Architekten, Venedik Mimarlık Bienali’nde sergilenen işleri ve özellikle Irak asılı Ingiliz mimar Zaha Hadid ile yaptığı ortak projelerle tanınıyor.

Çağdaş sanat tutkunlarının yeni ilgi odağı olacak

Türkiye, Orta Doğu ve ötesine odaklanan, koleksiyonerlere uluslararası çağdaş sanata rakipsiz erişim imkânı yaratmayı ve evrensel sanat toplumunu birbirine bağlamayı amaçlayan ArtInternational Istanbul, 16 - 18 Eylül tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Dünyanın önemli sanat fuarlarındaki ortaklıklarıyla tanınan Angus Montgomery ile Türkiye’nin önde gelen fuarcılık şirketlerinden Fiera Milano İnterteks’in işbirliğiyle yapılacak fuar, çağdaş sanat tutkunlarının yeni ilgi odağı olacak.

İkna edici cazibesiyle İstanbul

Asya’nın en büyük uluslararası sanat fuarlarından Art HK’nin kurucusu ve Hindistan’da bu yıl beşincisi yapılan India Art Fair’ın ortaklarından biri olan Angus Montgomery’nin yöneticisi Sandy Angus, İstanbul’un ikna edici cazibesiyle, yeni ve yerleşmiş koleksiyonerlerin gözde şehri haline geldiğini söylüyor ve böylesine büyük bir fuar için en uygun şehirlerden biri olduğunun altını çiziyor.

Bu fuar 5174 sayılı kanun gereğince Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) izni ile düzenlenmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT