Hac ve Umre Fuarı ’09

Tarihler: 26 Haziran 2009 Cuma ~ 28 Haziran 2009 Pazar

Yer: Feshane Fuar ve Kongre Merkezi

Adres: Eyüp-İstanbul Eyüp İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 26, 2009 ~ Haz 28, 2009
Toplam 1 Milyar € (EURO) büyüklüğü olan bir sektör.
Yılda yaklaşık 400- 500 bin kişi Hac ve Umre için kutsal topraklara (Mekke-Medineye) gidiyor.
Bu büyük turizm sektörü Suudi Arabistan Yönetiminin Koymuş olduğu Hac kotası sebebiyle Hacı konusunda sınırlı (115.000) Ancak; Umre için aynı şey geçerli değil kota olmadığından sayı daha da artmakta. Sektör her geçen gün büyümektedir.
Hac Diyanet işleri başkanlığı tarafından kura ile belirlenmekte, Umre de ise herkes dilediği tarihte (hac mevsimi hariç) istediği turizm şirketiyle gidebiliyor.

Ekonomik krizde zor dönemden geçen turizm sektörü için hac ve umre ziyaretleri can simidi oldu. 2009´da 300 -400 bin umre ziyaretçisi bekleyen turizmciler, hac ve umre turizminin önümüzdeki yıllarda da hızla büyümesini bekliyor.
Özellikle hacca gitmek için başvuran 500 bin kişiden sadece 110 bin kişinin kurayla kabul edilmesi nedeniyle umre ziyaretlerine artan ilgi turizmciler için yeni pazar olanakları yarattı.

2009 yılında 1 milyar euro´ya yaklaşan hac ve umre turizminin önümüzdeki yıllarda da hızla artacağı kesin. Son yıllarda Yaşlılardan sonra gençlerin de ilgisinin arttığı hac ve umre için Türkiye´de her yıl 1 milyon civarında vatandaş Diyanet İşleri Başkanlığı ve acentelere başvuruyor. Hac hizmetinin yüzde 90´ı Diyanet İşleri´nin, umrede ise yüzde 80 özel sektörün tekelinde. Diyanet, sene başında Suudi Arabistan´dan belli bir kota alıyor. Hac kotası halen 110 bin.

Bunun yüzde 70´i Diyanet İşleri aracılığıyla yüzde 30´u da özel sektör aracılığıyla gidiyor. Umre için ise hac dönemi haricinde hiçbir kota yok. Son yıllarda artan umre ziyaretçilerinin sayısı bugün yaklaşık 350 bin kişiye ulaşmış durumda.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT