4. Uluslararası İstanbul Bale Yarışması ve Festivali

4. Uluslararası İstanbul Bale Yarışması ve Festivali

Etkinlik Etkinlik Haberleri 4. Uluslararası İstanbul Bale Yarışması ve Festivali

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen 4. Uluslararası İstanbul Bale Yarışması ve Festivali 21 Haziran Cumartesi Gecesi “Kont Drakula” Balesi İle Başlıyor!

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 12, 2014

2014 Dünya prömiyeri ile dünya bale repertuvarına armağan edilen Ölümsüz Kont Dracula’nın öyküsü, sahne olanaklarını zorlayan muhteşem koreografisi, dekor ve kostümleri ile sanatseverleri büyülemeye, ruhları kendi gerçeğine çekmeye hazırlanıyor!

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından, 2008 yılından bu yana, iki yılda bir gerçekleştirilen 4. Uluslararası İstanbul Bale Yarışması ve Festivali, bu yıl 21-26 Haziran 2014 tarihleri arasında yıldızlarını ararken, bale repertuvarına armağan edilen, her temsilini seyircinin büyük beğenisi ile kapalı gişe oynayan KONT DRACULA ve BACH ALLA TURCA seyircinin nefesini kesmeye hazırlanıyor.

“Kont Dracula” Zorlu Center Psm ‘De…

Tarihteki tüm efsaneler, halklar tarafından, bir sonraki nesile abartılarak anlatılır ve yıllar içerisinde daha farklı biçimlere dönüşür. Latince adı “CHIROPTERA” yani gece uçarak avlanıp kan emen tek memeli hayvan olan yarasalardan gelen “vampire” kelimesi, Romen halk kültüründe, halkın kanını emdiği söylentileriyle III.Vlad Tepeş’e yakıştırılan ve günümüze kadar gelen ölümsüz lakabıdır. 19. Yüzyılda yazar Bram Stocker ‘ın Dracula romanına konu olmuş ve günümüze kadar birçok dizi ve filmlerde işlenmiştir bu efsane. Gün ışığında mezara saklanıp, gece uyanarak kan emen ve ölümsüz olduklarını söyleyen vampirler, librettosu ve müziği BUJOR HOINIC ‘e ait olan KONT DRACULA bale eserinin bestelenmesine esin kaynağı olmuştur.

Koreografisini NUGZAR MAGALASHVILI ve MEDEIA MAGALASHVILI nin yaptığı eserde ANKARA DEVLET OPERA ve BALESİ sanatçıları üstün bir performans ile efsaneyi sahneye taşıyor.

Dünya prömiyerini de Ankara Devlet Opera ve Balesi ile gerçekleştiren ve sahnelendiği günden beri kapalı gişe oynayan KONT DRACULA balesi 21 Haziran 2014 Cumartesi saat 20:00 ‘de ZORLU CENTER PSM ‘de sanatseverler ile buluşacak.

Biletler myBilet’ten temin edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT