51. İstanbul Müzik Festivali 1-17 Haziran 2023

51. İstanbul Müzik Festivali 1-17 Haziran 2023

Etkinlik Etkinlik Haberleri 51. İstanbul Müzik Festivali 1-17 Haziran 2023

Konservatuvar öğrencileri konserleri her sene olduğu gibi ücretsiz takip edebilecek. Öğrenciler ise bu yıl yine tüm İKSV etkinliklerinde 10 TL’lik Eczacıbaşı Genç Bilet uygulamasından faydalanabilecek.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mart 16, 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 51. İstanbul Müzik Festivali, Borusan Holding sponsorluğunda 1-17 Haziran tarihleri arasında müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Festival 25 konserde, Salzburg Mozarteum Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Hollanda Kraliyet Concertgebouw Oda Orkestrası, Münih Oda Orkestrası, Borusan Quartet gibi önemli topluluklar ve Anne-Sophie Mutter, Barbara Hannigan, Fazıl Say, Nicolas Altstaedt, Matthias Goerne, Arabella Steinbacher, Avi Avital gibi solistlerin aralarında olduğu 60’ın üzerinde ismi ağırlayacak.

Festival programında Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak geliştirilen yeni projeler, asırlar boyunca Anadolu topraklarında yaşamış birçok önemli kadın figürden ilhamla yazılan eser siparişleri, Cumhuriyet’in ilk yıllarından geleneksel Türk müziği ve İstanbul tangosu besteleri, günümüz klasik müzik dünyasının yıldız solistleri, seçkin orkestralar ve disiplinlerarası projeler yer alacak. Festivalde 8 eser dünya prömiyeri, 4 eser ise Türkiye prömiyeri yapacak.

Bu yıl festivalin bir başka odak noktası ise gençler olacak. Gençler tarafından gençler için başlatılan Disko Klasik serisi bu yılın yenilikleri arasında. Festivalde 2018’den bu yana TSKB’nin desteğiyle devam eden Yarının Kadın Yıldızları serisi bu sene de genç kadın müzisyenlerin eğitimlerine katkı sağlarken, onları başarılı kadın sanatçılarla festival sahnesinde bir araya getirmeye devam edecek. Ayrıca, festivalin TSKB desteğiyle Cumhuriyet’in 100. yılı anısına sipariş ettiği ve genç müzisyen Cem Esen tarafından bestelenen eser de ilk defa Yarının Kadın Yıldızları sahnesinde seslendirilecek.

Konservatuvar öğrencileri konserleri her sene olduğu gibi ücretsiz takip edebilecek. Öğrenciler ise bu yıl yine tüm İKSV etkinliklerinde 10 TL’lik Eczacıbaşı Genç Bilet uygulamasından faydalanabilecek.

Festivalin ücretsiz Hafta Sonu Klasikleri bu sene de müzikseverleri, aileleri ve çocukları parklara davet edecek. The Beatles’ın unutulmaz parçalarının dans eşliğinde seslendirileceği Bebeklere Beatles ile festival bebeklere de kucak açacak. Konsere Doğru Konuşmaları farklı disiplinlerden konuşmacıları, konserlerin teması ve sanatçıların hayatlarına değinilecek sohbetlerde izleyicilerle bir araya getirecek.

Festival mekânları
Festivale bu yıl 18 farklı mekân ev sahipliği yapıyor: Atatürk Kültür Merkezi, Babylon, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Fenerbahçe Parkı, Four Seasons Bosphorus Atik Paşa Terası, Fransız Sarayı, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, İş Kuleleri Salonu, Mevlanakapı Kara Surları Ziyaretçi Merkezi, Rahmi M. Koç Müzesi, Saint Benoit Fransız Lisesi Büyük Avlu, Süreyya Operası, Yerebatan Sarnıcı, Zorlu Performans Sanatları Merkezi Sky Lounge. Müzik Rotası’nın bu yılki durağı Balat olacak. Özel Fener Rum Ortaokulu ve Lisesi, Sveti Stefan Bulgar Kilisesi (Demir Kilise) ve Aya Dimitri Rum Ortodoks Kilisesi’ndeki konserlerin ardından rotanın kapanış konseri ise Balat sahilindeki Akşemsettin Parkı’nda ücretsiz ve herkesin katılımına açık olarak yapılacak.

Festival biletleri
Lale Kart üyeleri için öncelikli satışlar: 20-23 Mart
Genel satış: 24 Mart Cuma 10.30

Festival biletleri: Avantajlı dönem fiyatlarıyla passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende noktaları ve İKSV ana gişede (Pazar hariç her gün 10.00-13.00 ve 14.00-18.00 arası)

Konservatuvar öğrencileri, konserleri her sene olduğu gibi ücretsiz takip edebilecek. Öğrenciler ise bu yıl yine tüm İKSV etkinliklerinde 10 TL’lik Eczacıbaşı Genç Bilet uygulamasından faydalanabilecek.

Festivalin ödülleri bu yıl Hasan Uçarsu ve Anne-Sophie Mutter’e
51. İstanbul Müzik Festivali’nin bu yılki Onur Ödülü besteci ve eğitimci Hasan Uçarsu’ya; Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise dünyaca ünlü keman virtüözü Anne-Sophie Mutter’e sunulacak.

Festival açılışı Tekfen Filarmoni Orkestrası ve Jan Lisiecki’den
51. İstanbul Müzik Festivali, 1 Haziran’da Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda, daimi şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki 2019-2023 Festival Açılış Konseri Orkestrası Tekfen Filarmoni Orkestrası ile son yılların aranan genç piyano dehalarından Jan Lisiecki’nin buluşacağı bir konserle açılışını yapacak. Konserde, Frédéric Chopin’in ilk piyano konçertosunun ardından ülkemizin saygın bestecilerinden Hasan Uçarsu’nun Portreler adlı orkestra süiti seslendirilecek. Konserden önce düzenlenecek açılış töreninde Hasan Uçarsu’ya festivalin Onur Ödülü sunulacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT