Boğaziçi’nde Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali

Boğaziçi’nde Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali

Etkinlik Etkinlik Haberleri Boğaziçi’nde Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali

Boğaziçi Üniversitesi Bir İlke İmza Atıyor, Engeller Sinema Salonunda Kalkıyor

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ekim 7, 2015

Görme engellilerin engelsiz bir şekilde hayata karışabilecekleri teması ile her yıl 15 Ekim’de düzenlenen Dünya Beyaz Baston Günü’nde Boğaziçi Üniversitesi de bir ilke imza atıyor ve sinemada engelleri kaldırıyor.

Türkiye’de ilk kez bir filmin aynı anda betimlemeli ve betimlemesiz izlenebilmesi ile görme engelliler ve engeli olmayan bireyler bir arada aynı anda sinemada film seyredebilecekler. Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu’nda her ay bir film aynı anda hem kulaklık ile betimlemeli hem de betimlemesiz gösterilecek. Biletler SineBU’dan temin edilebilecek.

Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM), Sesli Betimleme Derneği ve Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü işbirliği ile hayata geçen; SineBU Sesli Betimleme açılışı, 15 Ekim 2015, Perşembe günü 18.30’da Akvaryum adlı kısa film gösterimi ile gerçekleşecek.

15 Ekim’de Boğaziçi’nde Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali

Bu yıl; “Bir gün!
Herkesle aynı anda.
Erişilebilir biçimde.
Her filmi izleyinceye…” dizesiyle başlayan Erişilebilirlik Sözü ile gerçekleştirilecek 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü’nde ayrıca, Engelsiz Erişim Derneği’nin Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştireceği Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali ile de dikkat çekilecek. Festival kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs meydanına saat 12:00’da Özgürlüğün Ritmi Baston Şarkıları eşliğinde yürüyüş yapılacak ve Güney Meydan’da erişilebilirlik sözü ile baston şarkıları söylenecek. Güney Meydan’da ayrıca bir çok etkinlik standı yer alacak. Saat 14:00’da ise GETEM Direktörü Engin Yılmaz ve Engelsiz Erişim Derneği Başkanı’nın Farklılıkların Bir Arada Yaşama Kültürü: Neden Engelli ve Engelsiz Semineri, 16:00’da da Sesli Betimleme Derneği Betimleme Metin Yazım Koordinatörü Emine Kolivar ile Sesli Betimleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Yılmaz’ın katılacağı Film ve Tiyatrolarda Yapılan Sesli Betimlemelerin Görme Engellilere Yansıması konulu panel ve söyleşi gerçekleşecek.

Türkiye’de ilk kez bir filmin aynı anda betimlemeli ve betimlemesiz izlenmesini sağlayan Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu Sesli Betimleme açılışı ise, 18:30’da Akvaryum adlı kısa film gösterimi ile gerçekleşecek.

Festival, 16 Ekim Cuma günü 11:00-17:00 saatleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde kurulacak Erişilebilirlik Stantları ve çeşitli etkinlikler ile devam edecek. Festivalin kapanışında ise 17 Ekim Cumartesi günü saat 20:00’da Muammer Ketencioğlu Konseri ve Balkan Şarkıları ile Konseri gerçekleşecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT