Dünya Kahve Günü’nde Tchibo İle Kahve Keyfi

Dünya Kahve Günü’nde Tchibo İle Kahve Keyfi

Etkinlik Etkinlik Haberleri Dünya Kahve Günü’nde Tchibo İle Kahve Keyfi

Dünyanın ilk 10 kahvecisinden biri olan olan Tchibo, 1 Ekim Dünya Kahve Günü’nde tüm kahve tutkunlarını Tchibo mağazalarına bekliyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eylül 28, 2016

“Biz işin kahvesindeyiz” sloganıyla 1949 yılından bu yana kahve tutkunlarına özel deneyimler sunan Tchibo, misafirlerine Dünya Kahve Günü’ne özel bir de hediye sunuyor.1 Ekim’de Tchibo mağazalarını ziyaret eden kahve tutkunlarına özel kampanya kapsamında 1 fincan Türk kahvesi isteyene 2.si; 200 gr Türk kahvesi alana ise 100 gr Türk kahvesi Tchibo’dan hediye.

1 Ekim Dünya Kahve Günü, dünyanın bu en sevilen içeceğini ona özel bir günde tekrar hatırlamak ve hatırlatmak amacıyla tüm dünyada kutlanan bir gün. Dünyada 1949’dan bu yana Türkiye’de ise 10 yıldır kahve tutkunlarını dünyanın en iyi kahve çekirdekleriyle hazırladığı özel lezzetlerle buluşturan Tchibo da bu özel günü kutlamak için bir kampanya düzenliyor. Kampanya kapsamında, 1 Ekim Cumartesi günü mağazalarını ziyaret eden kahve tutkunlarını sevindirmek isteyen Tchibo, 1 fincan Türk kahvesi içene 2.’sini; 200 gr Türk kahvesi satın alana ise 100 gr Türk kahvesini hediye ediyor.

Herkesi 1 Ekim Dünya Kahve Günü’nde, Türkiye geneline yayılan 57 mağazasında kahve tutkusunu paylaşmaya davet eden Tchibo, evde Türk kahvesi yapmak isteyenlere de Türk kahvesi yapmanın püf noktalarını veriyor;

Bilinen en eski kahve hazırlama tekniği ile yapılan Türk kahvesi, diğer kahvelerden farklı olarak telvesi ile servis edilir.

Türk kahvesi cezve ile pişirilir. Genelde el yapımı olan cezveler bakırdan üretilir ve farklı boyutları bulunur. Cezveye ilk önce, her fincan için 50 ml kadar su konulur.

Türk kahvesine şeker katmak isterseniz, her fincan için isteğiniz doğrultusunda bir - iki çay kaşığı şeker ekleyebilirsiniz.

Türk kahvesinin özelliği gereği, kahve su ile birlikte kaynatıldığı ve telvesiyle birlikte servis yapıldığı için kahvenin incecik öğütülmüş olması çok önemlidir. Kahve neredeyse un veya pudra şekeri kadar ince çekilmiş olmalıdır.

Bir fincan Türk kahvesi için cezveye 1 çay kaşığı dolusu incecik çekilmiş Türk kahvesi konur.

Cezveye kahve ve su ilave edildikten sonra, kısık ateşte kabarması beklenir.

Kahve kabarır kabarmaz ocaktan alınır ve birkaç kere karıştırılır. Ardından tekrar ocağa konur ve köpürmesini sağlanır. Böylece her fincan kahvenin üzeri köpükle kaplı olacaktır. Ayrıca kahvenin henüz ilk kabarmasında kaşıkla köpük alınabilir ve eşit olarak fincanlara dağıtılabilir.

Birçok ülkede Türk kahvesi kakule, tarçın veya karanfil ile lezzetlendirilir. Farklı lezzetler denemek isteyenler, kahveyi hazırlarken cezveye ince çekilmiş baharatlar ekleyerek pişirebilir.

Kahve ocakta ne kadar çok kabarırsa kahvenin kıvamı ve tadının yoğunluğu da o derece artar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT