!f İstanbul’da 16 – 17 Şubat 2015

!f İstanbul’da 16 – 17 Şubat 2015

Etkinlik Etkinlik Haberleri !f İstanbul’da 16 – 17 Şubat 2015

Gösterime filmin oyuncusu Haluk Bilginer katılacak ve soruları cevaplandıracaktır.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şubat 16, 2015

DİRENİŞİN VE İNSANLIĞIN SIFIR NOKTASI 1980'lerde tutuklanıp 16 yıl hapis yatmış ve sonra 2011'deki Suriye ayaklanmasını desteklemiş entelektüellerden olan Yassin’in kaçış hikâyesini anlatan, Mohammad Ali Atassi ve Ziad Homsi belgeseli Our Terrible Country/Bizim Dehşet Dolu Ülkemiz, saat 14.30’da Cinemaximum Kanyon’da.

KARA MİZAHIN ORTADOĞUSU Eşi Etgar Keret’le birlikte yazıp yönettikleri ilk filmleri “Jellyfish” ile Cannes’da Altın Kamera Ödülü’nü kazanan Shira Geffen’in kendine özgü kara mizahıyla dünyalarına sıkışıp kalmış iki kadın üzerinden Filistin-İsrail çatışmasını anlattığı Self Made/Ben Gibi, saat 17.30’da Cinemaximum Fitaş Salon 4’te. Gösterime, filmin yönetmeni Shira Geffen katılacak ve soruları cevaplandıracaktır.

CESUR GAZETECİLERE ŞAPKA ÇIKARIYORUZ Sadece ekran başarısıyla değil, Amerikan popüler kültürünün en etkili isimlerinden biri sayılan 13 Emmy ödüllü Jon Stewart’ın ilk yönetmenlik denemesi, İran asıllı Kanadalı gazeteci Maziar Bahari İran’da 118 gün süren işkencedeki gözaltı günlerini anlatıyor. Gael Garcia Bernal’in başrolde olduğu ve Haluk Bilginer’in performansını seyrettiğimiz Rosewater/Gül Suyu, saat 21.30’da Cinemaximum Fitaş Salon 1’de. Gösterime filmin oyuncusu Haluk Bilginer katılacak ve soruları cevaplandıracaktır.

KORKUNUN KOMEDİSİ, KOMEDİNİN KORKUSU Sıkı bir hayran kitlesi yaratmış kült yönetmen Kevin Smith, internet programcısı Wallace’ın haber yapmak için evine ziyarete gittiği gizemli adamla yaşadığı korkutucu olayları konu alıyor. Justin Long, Michael Parks, Johnny Depp ve Haley Joel Osment gibi ünlü oyuncuları bir araya getiren Tusk/Mors Dişi, saat 22.00’de Cinemaximum Budak’ta.

!f İSTANBUL’DA YARIN – 17 ŞUBAT 2015

BÜTÜN MAHALLELİ DUYSUN! Tarihleri 1960-1980 arası değişen Yeşilçam filmlerinden toplanan kolajla pencerelerdeki karakterler üzerinden ‘mahalleli’ temsillerinin nasıl sokağın toplumsal kontrol araçlarına dönüştüğünü gösteren Bütün Mahalleli Duysun, 17 Şubat-1 Mart tarihlerinde saat 12.00-17.00 arasında SALT Beyoğlu’nda izlenebilir.

MONTREAL’DEKİ MÜZİK KÜLTÜRÜNÜ KEŞFET! !f music ile çağdaş müziğin en özgün sanatçılarına ev sahipliği yapan Montreal’e gidiyor, buradaki müzik kültürüne daha yakından bakıyoruz. Mac Demarco, Spencer Krug, Patrick Watson, Colin Stetson ve Tim Hecker gibi birbirinden farklı sanatçılar bu şehre niye ve nasıl geldiklerine ve olayların perde arkasına tanık olduğumuz A City is an Island/Bir Şehir, Bir Ada filminin gösterimi saat 12.00’de Cinemaximum Fitaş Salon 1’de. Gösterime filmin yönetmeni Timothy Kelly katılacak ve seyircilerin sorularını cevaplandıracak.

COSTA USTANIN SON BAŞYAPITI Pedro Costa, Lizbon'un gecekondu mahallesi Fontainhas’ta 1994 yılından beri Cape Verdeli göçmenlerle birlikte çektiği “Kemikler” ve “Gençler Yürüyor”dan sonra Fontiainhas Üçlemesi’ni tamamlıyor. Locarno’da En İyi Yönetmen dahil olmak üzere toplamda dört ödül birden kazanan Horse Money/At Parası saat 15.00’de Cinemaximum Fitaş Salon 4’te. Gösterime filmin yönetmeni Pedro Costa katılacak ve soruları cevaplandıracak.

AKIL SAĞLIĞININ BU TOPRAKLARDAKİ HALİ Türkiye’de ruh sağlığı alanında hizmet veren devlet kurumlarının iç yapılarına dair gözlemler sunabilmeyi, sorunları görünür kılabilmeyi ve mevcut sisteme alternatif olası modelleri tartışmaya açabilmeyi amaçlayan Depo: Akıl Hastanesinde Hayat’ı izliyor, ardıondan belgeselin yönetmenleri Can Dinlemiş, Ege Kanar ve pek çok uzmanın katılacağı bir tartışmaya katılıyoruz. 17.00’de SALT Beyoğlu’da!

YUNANİSTAN’DAN BİR VAMPİR FİLMİ! Kalp atışı durmasın diye durmadan dans etmek zorunda olan vampir Zano’nun tuhaf hikâyesini konu alan, Selanik’te FIPRESCI Ödüllü Norway/Norveç, saat 17.30’da Cinemaximum Fitaş Salon 4’te gösterilecek. Filmin yönetmeni Yiannis Veslemes gösterime katılacak ve seyircilerin soruları cevaplandıracak.

YIKINTILARIN ARDINDAN GÖRÜNEN RUHLAR Suriyeli yönetmen Liwaa Yazji’nin ilk filmi de olan Ruh İşgali, savaş ve şiddetten kaçıp Lübnan’da mülteci olarak bekleyen dokuz Suriyelinin yaşadıkları üzerinden etkileyici bir günümüz hikayesi anlatıyor. Saat 19.00’da Cinemaximum Fitaş Salon 1’de başlayacak filmin gösterimine yönetmen Liwaa Yazji katılacak ve seyircilerin sorularını cevaplandıracak.

DEHŞETTEN ÇIKAN SESSİZLİK İki sene önce !f’in en çok izlenen ve tartışılan filmlerinden “The Act of Killing” ile Oscar’a aday olan Joshua Oppenheimer, 60’ların ortasında Endonezya’da yaşanan soykırımı gözler önüne sermeye devam ediyor. Bu kez katliamdan sağ kurtulmayı başaran bir ailenin aile üyelerinden birinin ölümünden sorumlu olan adamlarla yüzleşmesine tanıklık eden ve ilk gösterimini yaptığı Venedik’ten 5 ödülle birden dönen Look of Silence/Sessizliğin Bakışı, saat 19.30’da Cinemaximum Kanyon’da.

80’LER KORKU SİNEMASI GERİ DÖNDÜ Hollywood'da ilk büyük rolünü alabilmek için her şeyi yapmaya hazır, kararlı bir aktris olan Sarah’nın bir film projesine dahil olur ve burada korkunç olaylar yaşamaya başlar. Sight&Sound’un “Yılın en iyi korkusu” olarak nitelendirdiği, Alex Essoe’nin etkileyici performansıyla inandırıcılığı daha da artan Starry Eyes/Şeytanın Gözleri, saat 19.30’da Cinemaximum Budak’ta.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT