Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri Ahmet Ümit Söyleşisiyle Kapılarını Açtı

Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri Ahmet Ümit Söyleşisiyle Kapılarını Açtı

Etkinlik Etkinlik Haberleri Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri Ahmet Ümit Söyleşisiyle Kapılarını Açtı

9 ve 16 Eylül Cumartesi günü 14.00-15.45 saatleri arasında yapılacak müzayedelerde imzalı kitaplar, şair ve yazarların mektupları, birbirleriyle yazışmaları ve ilk baskı kitapları okuma tutkunları ile buluşuyor

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eylül 11, 2017

Polat’ın 60 yıllık tecrübesiyle hayata geçirdiği Piyalepaşa İstanbul’da, Sahaflar Birliği Derneği işbirliğinde 9–16 Eylül tarihleri arasında düzenlenen “Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri” etkinliği başladı. Tarih ve kitap meraklılarının büyük ilgi gösterdiği 9 Eylül açılış gününde Ahmet Ümit’in “Kültürün İlk Beşiği Olarak Anadolu” söyleşisi katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Tüm hafta sürecek Piyalepaşa Sahaf Günleri’nin 15 Eylül Cuma günkü konuğu da Sunay Akın olacak.

Kökleri 500 yıl öncesine uzanan İstanbul’un kadim semti Beyoğlu’ndaki tarihi Piyalepaşa’da hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul, Beyoğlu’ndaki kültür-sanat etkinliklerine hareket getirmek, kültür mirasını sahiplenmek, semte yeni bir soluk katmak için düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha ekleyerek “Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri”ni başlattı. Açılış gününün konuğu “Kültürün İlk Beşiği Olarak Anadolu” söyleşisi ile yazar Ahmet Ümit’ti. Ümit keyifli sohbetinde bu toprakların ağırlamış olduğu farklı uygarlıklara, kültürlere ve bunların yarattığı zenginliğe dikkat çekerek şunları söyledi: “Medeniyetin Sümer’de yazının ortaya çıkmasıyla birlikte yani yaklaşık 5000 yıl önce başladığı söyleniyor. Oysa bu topraklarda insanlığın varlığı 200 bin yıl öncesine denk düşüyor. Kökleri 12 bin yıl öncesine dayanan Urfa Göbeklitepe, pek çok kültüre ev sahipliği yapmış olan Antep, ilk yerleşim yeri olan Çatalhöyük Anadolu’nun zenginliklerinden sadece örnekler. Bu topraklar bize çok şey anlatıyor. Sultanahmet’e bakın, burada Romalılar’ın, Antik Yunanlılar’ın, Osmanlılar’ın izlerini görürsünüz. Bu nedenle bu kadar görkemli ve muhteşem bir zenginliğe sahibiz. İşte bu değerlere sahip çıkmalı, korumalı ve gelecek için farklılıkların oluşturduğu güzelliğin önemini kavramalıyız.

Kültür sanat ve edebiyat tutkunlarının ağırlandığı Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri’nde birbirinden değerli kitapların yer aldığı 20’yi aşkın sahaf standı bulunuyor. 9 Eylül Cumartesi günü başlayan, Ahmet Ümit’in yanı sıra Sunay Akın gibi değerli yazarların söyleşilerinin de gerçekleştiği etkinlikte iki de müzayede düzenleniyor. 9 ve 16 Eylül Cumartesi günü 14.00-15.45 saatleri arasında yapılacak müzayedelerde imzalı kitaplar, şair ve yazarların mektupları, birbirleriyle yazışmaları ve ilk baskı kitapları okuma tutkunları ile buluşuyor.

Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri’nde; 1927 basımı Nutuk kitabı ve 1820 yılında basılan Osmanlı Türklerinin ilk anatomi kitabı gibi özel parçaların yanı sıra Nazım Hikmet’in kitapları, şiirlerinden oluşan plaklar ve yazışmaları da sergilenen nadide eserler arasında. Kitapseverler, Piyalepaşa İstanbul Satış Ofisi’nde 16 Eylül’e kadar devam edecek bu özel etkinlik boyunca, sabah 10.00’dan akşam 20.00’a dek tarih kokan kitaplarla buluşabilecek. Bu günler boyunca düzenli olarak Taksim ve Beşiktaş’tan ring seferi yapacak bir servis de İstanbullulara hizmet verecek. Detaylı program için www.piyalepasa.com.tr’yi ziyaret edebilir veya aşağıdaki sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

instagram.com/semtpiyalepasa
facebook.com/piyalepasa
twitter.com/semtpiyalepasa)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT