Şehrin Festivali - 212 Photography Istanbul Başladı!

Şehrin Festivali - 212 Photography Istanbul Başladı!

Etkinlik Etkinlik Haberleri Şehrin Festivali - 212 Photography Istanbul Başladı!

5 - 15 Ekim 2023 tarihleri arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın katkılarıyla gerçekleşen “Şehrin Festivali” 212 Photography Istanbul, bu sene Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’ne de dahil olan sergileri ile kapsamını zenginleştiriyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ekim 3, 2023

5 - 15 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 212 Photography Istanbul için geri sayım başladı! 212 Photography Istanbul, izleyicisini 6’ncı yılında kapsamlı programıyla İstanbul’un farklı rotalarında ziyaretçilerini ağırlıyor.

“Şehrin Festivali” 212 Photography Istanbul, altıncı senesinde katılımcılara hem programıyla hem de mekanlarıyla kapsamlı bir keşif rotası sunacak. Fotoğrafın yanı sıra pek çok farklı disipline programında yer veren festivalin bu yılki rotasında ziyaretçiler, İstanbul’un her iki yakasında şehrin 20’ye yakın farklı noktasında festival programını takip edebilecek.

5 - 15 Ekim 2023 tarihleri arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın katkılarıyla gerçekleşen “Şehrin Festivali” 212 Photography Istanbul, bu sene Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’ne de dahil olan sergileri ile kapsamını zenginleştiriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı, İBB KÜLTÜR ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden Kültür AŞ. işbirliği ile düzenlenen 212 Photography Istanbul sürdürülebilir bir sanat ve kültür geleneği oluşturmak üzere çıktığı yolda altıncı yılına giriyor.

Festivalin bu seneki destekçileri arasında Paribu, Jotun, Converse, EnerjiSA, HP, Sephora, Anadolu Hayat Emeklilik’in yanı sıra Hollanda Başkonsolosluğu, Norveç Büyükelçiliği, Institut Français Türkiye, İsrail İstanbul Başkonsolosluğu ve Macar Kültür Merkezi yer alırken Türkiye’nin yeni medya alanına odaklı en kapsamlı koleksiyonu olan Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan ödünç eserler de festival izleyicileri ile buluşacak.

212 Photography Istanbul rotasında yer alan mekanlar;
Festivalin 6. yılında İstanbul’un iki yakasına yayılan programın ana mekânları Yapı Kredi Bomontiada, Akaretler, MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi, St. Benoît Kilisesi, Taksim Sanat, Institut Français, Müze Gazhane, Yeldeğirmeni Sanat, Moda İskelesi, Kadıköy Meydan, Soho House, Akbank Sanat, İstanbul Kitapçısı, Mutfak Sanatları Akademisi’nin yanı sıra paralel sergilerle birlikte Büyükdere 35, Anna Laudel, Fotoğrafevi, Noks Art Space yer alacak.

212 Photography Istanbul’da bu sene;
5-15 Ekim tarihlerinde Yapı Kredi Bomontiada’da Eugenio Recuenco’nun 365 derece isimli serisiyle birlikte Daniëlle van Zadelhoff, Mous Lamrabat solo sergileri, Eamonn Doyle’un 3 farklı fotoğraf serisinin ödüllü yazar Kevin Barry’nin metinleri ile bir araya geldiği Made in Dublin video çalışması ve Anadolu Hayat Emeklilik’in Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması kazananlarından oluşan sergisi katılımcılarla buluşacak. Akaretler’de Éva Szombat, Rob MacInnis, Floriane de Lassée isimlerinin solo sergileri görülebilecek. Devamında Karaköy rotasında; MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde koruma alanlarında yaptığı çekimlerle vahşi hayvanların ve doğanın dünyasına ışık tutan Nick Brandt, St. Benoit Kilisesi’nin büyülü atmosferinde ise Jules Verne’in zengin hayal dünyasından yola çıkarak yeryüzündeki ve evrendeki yerimizi sorgulayacağımız “Evrenin Sessiz Gösterisi” sergisinde Back to Dust serisi ile Marguerite Bornhauser, sergiye özel işler üreten iki isim Can Memişoğulları ‘’Kor’’ videosu ve ses yerleştirmesiyle, Arek Qadrra ‘’Journey N1’’ başlıklı enstalasyonuyla görülebilecek. Taksim Sanat’ta Cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırlanan dönemin öncü kadınları ve İstanbul’da sosyal hayatın içinden kadınlara dair arşivsel fotoğraflardan oluşan “Birbirimize Rastladık” sergisi, Institut Français’de Fransız sinemasının “Yeni Dalga” döneminin öncü ismi Jean-Luc Godard’ı anma fırsatı bulacağımız film gösterimleri ile Godard filmlerini kayıt altına aldığı fotoğraflarını içeren sergi, festival programı dahilinde görülebilecek.

Müze Gazhane’de, David Szauder, Phillip Toledano, Ekin Özbiçer, Metehan Özcan, Cihan Bacak ve daha pek çok ismin yer aldığı yeni teknolojiler eşliğinde fotoğrafın dönüşümünü irdeleyen “Gerçeklikten Foto Gerçekliğe” sergisi yer alacak. Hemen paralelinde doğayla kurduğumuz ilişkiyi sorgulayarak bizleri karanlık ve gizemli bir masalın içine sürükleyen “Yaban Güllerinin Büyüdüğü Yerde” sergisinde, Daniel Shipp, Tine Poppe, Julia Fullerton-Batten, yanı sıra Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan ödünç alınan Jennifer Steinkamp, Eelco Brand, Kurt Hentschlager, Peter Coffin eserleri görülebilecek. Yanı sıra, Türkiye’de 90’lı yıllardan itibaren parlayan müzik sektöründen nostaljik konser anılarının bulunduğu “Kayıtlı Hafıza” başlıklı sergi yer alacak.

Yeldeğirmeni Sanat’ta ise sanat tarihinden öne çıkan eserleri yapay zekâ yardımı ile yeniden yorumlayan Von Wolfe’nin ilk kez gösterilecek dikkat çeken çalışmaları festival izleyicisiyle buluşacak. Kamusal alanları da sanat ile karşılaşma duraklarına dönüştürmeyi önemseyen 212 Photography Istanbul’un altıncı senesinde, farklı bir yaklaşım ile Paribu sponsorluğunda gerçekleşecek Özgür Ballı’nın işlerinin yer aldığı artırılmış gerçeklik üzerine oluşturulan “Şehri Yeniden Biçimlendirmek” sergisi Kadıköy Meydanı’nda deneyimlenebilecek. 212 Photography Istanbul, Festival InCadaqués ile yaptığı ortak çalışma ile Moda İskelesi’nde ‘’Denizin Yansımaları’’ sergisine ev sahipliği yapacak. İstanbul’da deniz üzerinde Annelie Vandendael'in su ve beden ile kurduğu estetik hikâye anlatımından bir fotoğraf seçkisi yer alırken eş zamanlı olarak İspanya, Cadaqués’te, Uluslararası 212 Fotoğraf Yarışması’nın geçmiş yıllarından bir seçkiye yer verilecek.

Aynı zamanda festival programında Büyükdere35, Anna Laudel, Fotoğrafevi, Noks Art Space galerilerinin sergileri de yer alacak.

Bu sene festivalin dijital çözüm ortağı Eventix üzerinden alınacak ücretsiz davetiyelerle tüm sergilere giriş yapılabilecek. Sergilerin yanı sıra kapsamlı programıyla 212 Photography Istanbul takipçileri ile buluşuyor.

212 Photography Istanbul’un her sene zenginleşen programında bu yıl da mimariden teknolojiye, yayıncılıktan gastronomiye, sinemadan müziğe, pek çok disiplinden içeriğe rastlamak mümkün olacak. Bu sene söyleşilerin ana mekânı Soho House’da pek çok sanatçı ve kendi alanında profesyonel isimler, farklı başlıklarda konuşma ve sohbetler gerçekleştirecek. Jotun’un desteğiyle festivalin ilk senesinden itibaren gerçekleşen mimari ve fotoğraf içeriğinde bu sene Autoban’ın kurucularından Seyhan Özdemir yer alırken Gizem Hız, Yener Torun ve Beste Zeybel renkler üzerine konuşacaklar. Pera bölgesinin mimari yapısının gezerken fotoğraflanacağı atölyeyi ise Fırat Şenol gerçekleştirecek. Kolektif hafızaya ve toplumsal eleştiriye odaklanan çarpıcı videolar üreten Yael Bartana’nın kadınları merkeze aldığı “Two Minutes to Midnight” filmi ve yönetmenliğini Benjamin Murray ve Alysa Nahmias’ın yaptığı Küba’da gerçekleşen heyecan verici bir mimari dönüşüm hikayesini belgeleyen “Unfinished Spaces” belgeseli de yine Soho House’da görülebilecek.

Bu sene performans ve fotoğrafın bir araya geleceği iki atölye çalışması Akbank Sanat’ta yer alacak. Çağdaş dans ve moda fotoğrafçısı Cihan Bacak’ın yürüteceği ilk atölyede katılımcılar çağdaş dans sanatçısı İsmet Köroğlu’nun canlı performansını dinamik fotoğrafçılık teknikleriyle kadraja alacaklar.

İstanbul Kitapçısı (Kadıköy) bu seneki programın yayıncılık üzerine kurgulanmış söyleşilerine ev sahipliği yapacak

. 212 Photography Istanbul konserler tarafında bu sene, Akbank Caz Festivali dahilinde MSGSÜ Tophane-i Amire’de Alara Tütüncü Duo ve Zorlu PSM işbirliği ile gerçekleşecek Selin Geçit ve Bidar konserleri izlenebilecek. Babylon’da ise Oldies But Goldies partisiyle birlikte renkli bir gece festival takipçilerini bekliyor olacak.

Gastronomi başlığı altında bu sene Mutfak Sanatları Akademisi ev sahipliğinde Derya Turgut ile birlikte yemek fotoğrafçılığı üzerine gerçekleşecek atölyeler meraklıları ile buluşacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT