Vistül Film Festivali

Vistül Film Festivali

Etkinlik Etkinlik Haberleri Vistül Film Festivali

21 Kasım Salı günü saat 19.30’da Kobieta na dachu [Damdaki Kadın] (2022) filminin gösterimiyle başlayacak. Çarpıcı olay örgüsü ile çaresizlik ve yalnızlığın dokunaklı bir portresini çizen filmin gösteriminin ardından, yönetmen Anna Jadowska ile söyleşi yapılacak.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 15, 2023

Güncel Polonya Sineması” gösterim programı 21-30 Kasım tarihlerinde Salt Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da. Sekiz filmlik seçkiye, Varşova Film Okulu ile Krzysztof Kieślowski Film Okulu’ndan kısalar eşlik ediyor.

Garanti BBVA tarafından kurulan Salt’ın Güncel Polonya Sineması gösterim programı, 21-30 Kasım tarihlerinde Salt Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da gerçekleştirilecek. Vistül Film Festivali’nden bir seçkiyle güncel Polonya sinemasından örnekleri bir araya getiren programda, farklı temalar ve çarpıcı karakter çalışmalarının öne çıktığı ödüllü yapımlar yer alıyor. Sekiz uzun metrajlı filmden oluşan seçkiye, Varşova Film Okulu ile Krzysztof Kieślowski Film Okulu’ndan kısalar eşlik ediyor.

Program, 21 Kasım Salı günü saat 19.30’da Kobieta na dachu [Damdaki Kadın] (2022) filminin gösterimiyle başlayacak. Çarpıcı olay örgüsü ile çaresizlik ve yalnızlığın dokunaklı bir portresini çizen filmin gösteriminin ardından, yönetmen Anna Jadowska ile söyleşi yapılacak. 22 Kasım Çarşamba günü saat 19.00’da ise ailesini bir araya getirme çabası ile ülkesinin acı gerçekleri arasında sıkışan bir kadını odağına alan Chrzciny [Vaftiz] (2022) filmi gösterilecek. Gösterimi, yönetmen Jakub Skoczeń ile söyleşi izleyecek.

Programda yer alan diğer filmler; Zakopane kasabasının dört ünlü boheminin başından geçenleri anlatan ve polisiye kurgusuyla alternatif bir tarih anlatısı niteliğinde olan Niebezpieczni Dżentelmeni [Tehlikeli Adamlar] (Maciej Kawalski, 2022), haksız yere yirmi beş yıl hapse mahkûm edilen Tomasz Komenda’nın gerçek hayat hikâyesini konu alan 25 lat niewinności. Sprawa Tomka Komendy [25 Yıldır Masum: Tomek Komenda’nın Davası] (Jan Holoubek, 2020), sinemada film izlerken kendisini birdenbire Brigitte Bardot’nun giyinme odasında ve onun film yıldızlarıyla dolu dünyasında bulan Adam’ı takip eden Brigitte Bardot cudowna [Bir Ömür Brigitte Bardot] (Lech Majewski, 2021), aile ilişkileri ve kopması güç bağlar üzerine dokunaklı bir komedi niteliğindeki Czarna owca [Kara Koyun] (Aleksander Pietrzak, 2021) ile kayboluşu İkinci Dünya Savaşı'nın en büyük gizemlerinden biri olarak kalan Polonya denizaltısı ORP Orzeł'in son günlerini konu alan Orzel. Ostatni patrol [Yüzeyin Altında] (Jacek Blawut, 2022). Programın kapanış filmi ise hüzünlü bir eşeğin gözünden insan dünyasını keşfe çıkan EO [Aİ] (Jerzy Skolimowski, 2022). Prömiyerini yaptığı 75. Cannes Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen ve 95. Akademi Ödülleri’nde En İyi Uluslararası Film dalında aday gösterilen film, Robert Bresson’un 1966 yapımı Au Hasard Balthazar’ına [Rastgele Balthazar] şiirsel bir övgü niteliğinde.

Program kapsamında ayrıca iki kısa film seçkisi de sunulacak: Varşova Film Okulu’ndan beş ödüllü kısa film 25 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’te; Krzysztof Kieślowski Film Okulu’ndan kısalar 29 Kasım Çarşamba günü saat 19.00’da Açık Sinema’da gösterilecek.

Nowa Przestrzeń Vakfı ve Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu iş birliğiyle düzenlenen program herkesin katılımına açık ve ücretsiz. Tüm filmler, orijinal dilinde Türkçe altyazılı olarak gösterilecek. Ayrıntılı bilgi için: saltonline.org

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT