Liman Kenarında Suya Bırakılan Oltalar Üzerine Bir Konuşma

Liman Kenarında Suya Bırakılan Oltalar Üzerine Bir Konuşma

Tarihler: 11 Nisan 2017 Salı ~ 04 Nisan 2017 Salı 11 Nisan 2017 18:30

Yer: İstanbul Modern

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Karaköy Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 11, 2017 ~ Nis 4, 2017

Türkiye modern ve çağdaş sanatında liman konusunu ele alan LİMAN sergisinin etkinlikleri, İstanbul Limanı’nda balık avına çıkan insanlar, attıkları oltalar ve oltalara gelen balıklara dair bir konuşma ile devam ediyor.

Deniz kültürünü her boyutuyla ele almak üzere üç ayda bir yayımlanan Yeni Deniz Mecmuası, “LİMAN” kapsamında müze ziyaretçileriyle buluşuyor. Dergi editörü Burcu Aktaş’ın Yeni Deniz Mecmuası’na ilişkin bilgi vermesinin ardından dergi yazarlarından sanatçı Turgut Yüksel, “Liman kenarında suya bırakılan oltalar" başlıklı konuşmasıyla ziyaretçilerle buluşuyor.

Balıkçıların dünyasından nesli tükenen balıklara

Yüksel’in konuşması, içinden deniz geçen bir kentin en önemli unsurlarından biri olan balıkçıların dünyasına, tezgahta yer almadığı için adları bilinmeyen ya da tükenen balıklara ve olta balıkçılığının edebiyattaki yansımalarına değiniyor.

Turgut Yüksel kimdir?

Yazar, çizer ve öğretim görevlisi olan Yüksel, birçok gazete ve dergide yazar, çizer ve yayın yönetmeni olarak bulundu. Yayınlanmış dokuz kitabı, iki de ortak kitabı bulunan Turgut Yüksel, birçok kitaba tasarımcı olarak dahil oldu. 4 kişisel sergi ve 10 karma sergide yer alan Yüksel, “Gerekli Taramalar – Ailesine Kalanların İzinden Oğuz Aral” retrospektifinin küratörlüğünü yaptı. Açık Radyo’da program yapmaya, öğretmenliğe ve halen dört dergide yazıp çizmeye devam ediyor.

Burcu Aktaş kimdir?

1980 yılında doğan Burcu Aktaş, İstanbul Üniversitesi’nde Sosyal Antropoloji eğitimi aldı. 2003 yılında Ümit Kıvanç ve Ender Özkahraman ile birlikte ‘Kızlar ve Kökler’ adlı belgeseli çekti. 2004 - 2016 yılları arası Radikal Kitap'ın editörlüğünü üstlenen Aktaş’ın Çarpık Ev, ‘Durmayalım Düşeriz’ ve ‘İstasyonda Vals’ adlı üç çocuk romanı var. Görkem Yeltan'ın yönetmenliğini yaptığı Yemekteydik ve Karar Verdim adlı filmin senaristlerinden ve ortak yapımcılarından olan Aktaş, Yeni Deniz Mecmuası’nın editörü ve Çınar Yayınları’nın yayın yönetmenidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT