Üryan, Çıplak, Nü Sergisine Özel Tur ve Söyleşi

Üryan, Çıplak, Nü Sergisine Özel Tur ve Söyleşi

Tarihler: 21 Ocak 2016 Perşembe ~ 28 Ocak 2016 Perşembe

Yer: Pera Müzesi

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 21, 2016 ~ Oca 28, 2016

Pera Müzesi’nde, “Üryan, Çıplak, Nü” başlıklı sergi kapsamında 21 Ocak’ta serginin küratörü Ahu Antmen eşliğinde özel sergi turu ve 28 Ocak Perşembe günü Ahmet Kamil Gören’in konuşmacı olacağı “1914 Kuşağı ve Nü Çalışmaları” konulu söyleşi gerçekleştirilecek.

1914 Kuşağı ve Nü Çalışmaları
Sanat tarihçisi ve Türk resim sanatına ilişkin birçok yayına imza atan öğretim üyesi Ahmet Kamil Gören’in konuşmacı olacağı “1914 Kuşağı ve Nü Çalışmaları” başlıklı söyleşi ise 28 Ocak’ta saat 19:00’dan itibaren izlenebilecek. Gören, söyleşide Türkiye’de resim alanındaki nü çalışmaları, toplumsal dönüşümün ışığında ele alacak. “1914 Kuşağı” ya da “Çallı Kuşağı” olarak da bilinen ressamlarla başlayan sürece vurgu yapan Ahmet Kamil Gören, 1908’de ilan edilen İkinci Meşrutiyet’in yarattığı özgürleşme ortamının bu sürece olan etkilerine de değinecek.

Küratörle Sergi Turu
Pera Müzesi’ndeki “Üryan, Çıplak, Nü” sergisi etkinliklerinin sonuncusu ise sergi küratörü Ahu Antmen ile yapılacak. Resim sanatı üzerine yayınları bulunan ve Marmara Üniversitesi ile Sabancı Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Antmen, 21 Ocak Çarşamba günü saat 18:00’da gerçekleşecek açıklamalı sergi turunda ziyaretçilere eşlik edecek. Antmen, farklı dönemlerden 44 sanatçının akademik etütlerinin de dâhil olduğu 150’ye yakın eserin yer aldığı sergiye dair ayrıntılı bilgiler vererek resimdeki çıplaklık olgusunu modernlik ve muhafazakârlık ikileminde ele alacak.

“Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü” sergisi 7 Şubat tarihine kadar ziyaret edilebilir. Osman Hamdi Bey, Süleyman Seyyid Bey, Halil Paşa, İbrahim Çallı, Zeki Faik İzer, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Fikret Mualla, Yüksel Arslan gibi farklı kuşaklardan sanatçılara yer veren sergi, yüzyıl başında gizli saklı ve tek tük, Cumhuriyet döneminde ise yoğun olarak üretilen nü resimlerin izini sürerek ressamların, çıplaklığın sanatsal temsillerine karşı var olan kültürel direnci aşma çabalarını gözler önüne seriyor.

Söyleşiler indirimli müze bileti (10 TL) ile, küratörle sergi turu ise rehberli tur ücretiyle (30 TL) izlenebilir. Etkinlikler Pera Müzesi Dostları’na ücretsizdir.

Her üç etkinliğe katılım için de rezervasyon gereklidir. Etkinliklere katılmak için resepsiyon@peramuzesi.org.tr e-posta adresinden veya (0212) 334 99 24 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılabilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT