Joan Miro’nun Seramikleri - Dr. Sakine Çil

Tarihler: 03 Ocak 2015 Cumartesi ~ 03 Ocak 2015 Cumartesi 15:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Ücretsiz

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 3, 2015 ~ Oca 3, 2015

20. yüzyıl İspanyol ressamlarının önde gelenlerinden biri olan Joan Miro’nun seramik çalışmaları, Akbank Sanat’ta mercek altına alınıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Sakine Çil tarafından 3 Ocak 2015, Cumartesi günü gerçekleştirilecek “Joan Miro’nun Seramikleri” başlıklı konferansta, sanatçının 1944’te Josep Llorens Artigas’la başladığı ve 1977 yılına kadar aralıklarla devam ettiği çalışmalarından örnekler fotoğraflar eşliğinde sanatseverlerle buluşacak.

Seramiğin kendisini resimden daha çok içine çektiğini söyleyen Joan Miro bu tutkusunu şöyle tanımlıyor: "Seramiğin içindeki ne sırdır! Beni resimden daha çok içine çekiyor. Seramikte resimde asla karşılaşmadığım şeylerle yüz yüze geliyorum. İnsanın toprak ve ateşle mücadelesinden etkileniyorum. Mücadele ne kadar büyükse, eserin gücü de o kadar büyük. Öyle İspanyol ki; ateş ve ben. Kim kime emrediyor?”.

Etkinlik ücretsizdir

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT