2010`a Giderken Her Telden (İstanbul`da Curcuna)

Tarihler: 30 Ağustos 2008 Cumartesi ~ 30 Ağustos 2008 Cumartesi - Saat: 20:00

Yer: Çeşitli yerler

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: www.istanbul2010,org

Telefon: 0212 251 20 10

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 30, 2008 ~ Ağu 30, 2008

Selim Sesler`in 6 kişilik müzisyen ekibiyle 50 dakika performans sergileyeceği, neşeli, eğlenceli, keyifli bir curcunaya davetlisiniz. Edirne`den Urfa`ya, Trabzon`dan Muğla`ya, İzmir`den Sivas`a kadar geniş bir coğrafyanın ezgilerini klarnetine taşıyan Selim Sesler, tanıdık müzikleriyle dinleyicileri eğlendirecek ve Türkiye`nin değişik bölgelerine götürecek.
Selim Sesler`in performansından sonra, Kolektifistanbul, seyircilerin arasından müzik yaparak, onları da bu coşkuya katarak, sahnedeki yerini alacak. Onlara katılmak isteyen dinleyicilerle bir Balkan treni oluşturacak. Kolektifistanbul, Balkanatolia ve Krivoto albümlerinden parçalara yer verecek. Balkan ve Anadolu kültürlerinin buluştuğu Doğu Avrupa geleneksel müziklerine dayalı repertuarını funk ve caz altyapılarıyla yeniden yorumlayan Kolektifistanbul, enstrümanlarına hakim ve performanslarında cömert müzisyenleriyle dinleyenlere doğaçlama bir şölen sunacak... Kolektifistanbul performansında, Selim Sesler de konuk olarak bazı parçalara klarnetiyle renk katacak.

Selim Sesler 1957 yılında Keşan’da doğdu. Önce zurna daha sonra da klarnet çalmayı öğrendi. On dört yaşındayken köy düğünlerinde ve panayırlarda çalmaya başladı. 80`lerde müzik yeteneğini geliştirmek üzere gittiği İstanbul`da, restoranlarda fasıl heyetlerinde, Ferhan Şensoy tiyatrosunun müzikallerinde, düğünlerde çaldı ve birçok kayıt yaptı. 1998`de Brenna MacCrimmon ile birlikte Kanada turnesine katılarak Türk Romanları`nı ve kendi Rumeli kökenlerini temsil etti. Selim Sesler, Almanya, Fransa ve İsveç ve Avrupa’nın pek çok kentinde önemli festivallere katıldı. Sanatçı, son iki senedir Amerika’da özel konserler verip müzik atölyelerine eğitmen olarak katılıyor.

2006 başında çıkan “Balkanatolia” albümlerinin ardından müzikal dönüşümünü sürdüren Kolektifistanbul yine Balkan müziklerinin özgün çeşitliliği ve renkliliği üzerine kurulu repertuarını bu defa daha yüksek bir enerjiyle yorumlayarak “Krivoto” albümünü hazırladı. Funk ve caz altyapılarıyla, geleneksel melodiler ve enstrüman stillerini birleştirerek terazinin bir ucunda “hayal gücü” ve “saygı”yı tartarken bağımsızlık lüksünü de zorlamaya devam ediyor.
Gayda, klarnet, saksofon, akordeon, kaval, tuba ve vurmalı sazların kullanımıyla zengin bir ses, melodi birlikteliği sağlayan Kolektifistanbul Balkan`ların fanfar dinamizminin Anadolu coğrafyasının duygu derinliğiyle buluşturuyor. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli festivallerde performanslar sergileyen grup son olarak Afrika’nın ünlü Brass Band’lerinden Gangbé ile Benin de Kolektifistanbul – Cotonou projesini gerçekleştirerek yeni ritimlerle İstanbul’a döndü.

Program:
30 Ağustos Cumartesi: Zeytinburnu Çırpıcı Parkı

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT