40. Yıl Konserleri - Modern Folk Üçlüsü

Tarihler: 31 Mart 2009 Salı ~ 31 Mart 2009 Salı - Saat: 20:30

Yer: Enka Oditoryumu

Ücret: 34,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Enka Vakfı

Adres: Sadi Gülçelik Spor Sitesi, İstinye İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 276 22 14–15/209 - www.enkasanat.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 31, 2009 ~ Mar 31, 2009
Doğan Canku
Ahmet Kurtaran
Selami Karaibrahimgil
Orkestra;
Klavyeler: Yuri Ryadchenko
Davul: Alpdoğan Türeci
Bas Gitar: İlker Göçmen
Modern Folk Üçlüsü 1969 Temmuz ayında Ahmet Kurtaran, Selami Karaibrahimgil ve Doğan Canku tarafından kurulmuştur. Geleneksel Halk ezgilerini çok seslendirerek önce ‘Ali Paşa Ağıtı’ ve daha sonra “Leblebi” isimli parçalarıyla dinleyicilerin gönlünde taht kuran modern folk üçlüsü müzik listelerinde kısa zamanda 1 Numaraya yükselmiş ve neredeyse bütün basının favori grubu olarak yılın topluluğu seçilmiş, uzun süre bu ünvanı korumuşlardır. Daha sonraki yıllar da, Modern Folk Üçlüsü Klasik Türk Müziğinden çok sesli olarak yapmış olduğu düzenlemeleri 40 yıl sonra isimli albümde toplamış, özgün Türk Çocuk Şarkılarını ise “Çocuklarımız için” isimli albümde yayınlamıştır.

Yaptıkları bu titiz çalışmalar sonucu Türkiye’de uzun yıllar “Yılın Topluluğu” olarak seçilen Modern Folk Üçlüsü Dışişleri, Kültür ve Turizm Bakanlıklarınca Ülkemizi yurt dışında temsil etmek üzere yurt dışında sayısız görevlere gönderilmiş, bu kapsamda Dünyanın 35 ülkesinde 400’ün üzerinde; konser, TV-Radyo Programı yapmış, Türkiye’yi “Kültür Elçisi” olarak temsil etmişlerdir. 1978 de Nükhet Duru ile birlikte katıldıkları Seoul Şarkı yarışmasında “En iyi Performans” ödülü ile birincilik kazanmış, 1981’de Dublin’de düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışmasına ise Türkiye’yi temsilen Ayşegül Aldinç ile birlikte katılmışlardır. Topluluğun; 5 LP’si, 14 adet 45’liği ve 6 CD’si bulunmaktadır.

MFÜ ayrıca TRT Televizyonunda; “Bu Akşam Yine Sizleyiz”, “Ankara Hatırası” ve “Hafta Sonu” isimli prodüksiyon ve sunumunu kendilerinin yaptıkları 3 ayrı TV Dizisi gerçekleştirmiştir.




istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT