Agire Jiyan

Tarihler: 05 Mart 2017 Pazar ~ 05 Mart 2017 Pazar 05 Mart 2017 20:00

Yer: KadıköySahne

Ücret: 1. Kategori - 34.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Osmanağa Mah. Kırtasiyeci Sok. No:25 E Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 550 04 92

Web: http://www.kadikoysahne.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 5, 2017 ~ Mar 5, 2017
Agire Jiyan 5 Mart akşamı Kadıköy Sahne’yi aydınlatıyor...

Türkçe’de Yaşam Ateşi anlamına gelen Agire Jiyan grubu çeyrek asır öncesi (1992) müziği yaşam biçimi olarak seçmiş dört genç müzisyen tarafından kuruldu.
Yeni döneme uygun müzik yaratmayı ve yeni bir sanat algısı oluşturmayı amaçlayan grup, ismini Ostoyevski’nin Selam Yaşam Ateşi eserinden esinlenerek aldı.
Uzun soluklu, nitelikli, yaratıcı ve dolayısıyla kalıcı müzik amacıyla yola çıkan ve kısa sürede adından söz ettiren Agiri Jiyan, müzik çalışmalarını uzun yıllar Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) bünyesinde sürdürdü.
1996 yılında yaptığı Adare albümüyle görkemli bir çıkış yapan grup, daha sonra sırasıyla (1999)Helin (2006) De Were ve Aşiti (2013) albümlerine imza attı.
2002 yılında Harbiye Açıkhava Konseri’ni de görsel CD olarak çıkaran Agire Jiyan,aynı yıl Ahmet Kaya’nın anısına yapılan Dinle Sevgili Ülkem albümünde de yer aldı.
MKM öncülüğünde yapılan Kürtçe’den Türkçe’ye çevrilmiş eserlerin yeniden yorumlandığı 3 albümden oluşan Şahiya Stranan çalışmasına da katılan grup, yurt içinde ve yurt dışında sayısız konser vermiştir.
Kürt müziğinde bir ekol olan, yeni bir anlayışın ve nitelikli sanatın gelişmesine önemli katkılar yapan Agire Jiyan grubu, ‘Yasak Ülkenin Çocukları‘ olarak bilinir ve adı yasak, dili yasak bir halkın sesi olarak değerlendirilir…

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.- Kapı açılış: 19:30

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT