Andrew Lawrence-King

Tarihler: 07 Aralık 2010 Salı ~ 07 Aralık 2010 Salı - Saat: 19:30

Yer: Notre Dame de Sion Lisesi Konser Salonu

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com

Adres: Cumhuriyet Cad. No: 205 Harbiye İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 219 16 97

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 7, 2010 ~ Ara 7, 2010

Uluslararası İstanbul Arp Buluşması`nın ilki 1-7 Aralık 2010 tarihleri arasında Arp Sanat Derneği`nin “Arp ile Her Telden!” projesi çerçevesinde, beş farklı arp geleneği temsil eden beş dünyaca ünlü arp sanatçısının katılımıyla gerçekleşiyor. Beş arpist, beş farklı arp ve beş farklı müzik geleneği, Türkiye’de düzenlenen en büyük arp etkinliğinde bir araya geliyor.
arpilehertelden.com

Barok-arp virtüozü ve kontinuo sanatçısı, Andrew Lawrence-King, erken dönem repertuvarın dünyadaki en önde gelen yorumcularındandır. Yaratıcı ve ilham verici bir şef olarak dünyanın önemli salonlarında pek çok barok opera ve oratoryo yönetmiştir.

Müzik kariyeri, kilisede koro şefi olarak, Cambridge Üniversitesi’nde Org Bölümü’nde okumak üzere burs kazanmasıyla başladı. Müzik çalışmalarını London Early Music Center’da tamamladı. Kendisini hızlı bir şekilde Avrupa’nın en önde gelen uzman müzik topluluklarıyla çok yönlü bir kontinuo sanatçısı olarak tanıtan Andrew, 1988 yılında bir kontinuo topluluğu Tragicomedia’yı kurdu ve eş başkanlığını yaptı. Jordi Savall’ın Hesperion XX grubuna arp solisti olarak katıldı.

1994 yılında Andrew, The Harp Consort adıyla kendi müzik topluluğunu kurdu ve ardından Deutsche Harmonia Mundi’yle, yedi yıllığına, solo ve topluluk kayıtları için anlaştı: “Luzy Norte” (Diapason d’Or ödülü ve Amadeus dergisi tarafında yılın CD’si ödülü); ortaçağ dönemine ait Ludus Danielis operası (German Phonographic Academy tarafından En İyi Erken Dönem Müzik CD’si seçildi); La purpura de la rosa, ilk Yeni Dünya Operası (Noah Greenberg Ödülü). Almira başlıklı solo albümü American Handel Society tarafından yılın albümü seçildi.

The Harp Consort, günümüzde, yalnızca Harmonia Mundi ABD için kayıt yapmaktadır. Listelerde birinci olan ilk kayıtları Missa Mexicana’dır (London Times tarafından Yılın CD’si seçilmiştir). Topluluğun ikinci albümü, “Miracles” Alman “Edison” Ödülü” ve Gramophone Dergisi Editör’ün Seçimi ile London Telegraph’ın Yılın albümü oldu.

Elvis Costello, sanatçının Paul Hillier ile düet yaptığı albümü, Rolling Stone dergisinde Yılın Müzik Kaydı olarak seçti. Andrew, Sheffield Üniversitesi tarafından Barok operadaki başarıları sayesinde fahri doktora ünvanına layık görüldü.

Andrew Lawrence bugünlerde zamanını onsekizinci yüzyıl Fransız arplarını araştırıp, 2011 Avrupa Kültür Başkenti Turku’da yöneteceği yeni bir Fin bestesi olan “World Passion”ın librettosunu yazmakla geçirmektedir.

Bilet Fiyatları:
1. Kat. Tam: 56,00 TL, Öğrenci: 31,00 TL
2. Kat. Tam: 34,00 TL, Öğrenci: 19,00 TL
3. Kat. Tam: 12,50 TL, Öğrenci: 7,50 TL

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT