Arianna Savall Quintet

Tarihler: 02 Aralık 2010 Perşembe ~ 02 Aralık 2010 Perşembe - Saat: 19:30

Yer: Albert Long Hall

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com

Adres: Boğaziçi Üniversitesi 34342 Bebek İstanbul Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 2, 2010 ~ Ara 2, 2010

Uluslararası İstanbul Arp Buluşması`nın ilki 1-7 Aralık 2010 tarihleri arasında Arp Sanat Derneği`nin “Arp ile Her Telden!” projesi çerçevesinde, beş farklı arp geleneği temsil eden beş dünyaca ünlü arp sanatçısının katılımıyla gerçekleşiyor. Beş arpist, beş farklı arp ve beş farklı müzik geleneği, Türkiye’de düzenlenen en büyük arp etkinliğinde bir araya geliyor.
arpilehertelden.com

Arianna Savall Quintet “Peiwoh” albümünü seslendirmek üzere unutulmaz bir konser ile 2 Aralık’ta müzikseverlerle buluşuyor.

“Bir Taoist efsanesi bizlere Peiwoh’un, arpistlerin prensi ve de yere düşüp sesini kaybetmiş olan sihirli bir arpın yaratıcısının hikayesini anlatır. Peiwoh, arpı dinleyerek, gerçekliğini ve müziğini ifade etmesine izin vererek bir kere daha titremesini sağlamış ve ona doğa, aşk ve savaş üzerine şarkılar söylerken eşlik etmiştir. Geleneksel müzik, doğaçlamalar ve benim kendi müziksel yaratımlarım bu sihirli hikayede, bu yaşam şarkısı ve arpa yaptığı övgü ile bizlere yol göstermiştir.”-Arianna Savall

Ozan Peiwoh örneğiyle arbın doğuşunun hikayesini anlatan ve “sanatı kutsal bir eylem” olarak gösteren Çinli Taoist efsaneyi tema olarak seçen Arianna Savall zaman ve uzay arasında bir müzik yolculuğu sunmaktadır. Kendi bestelerini geleneksel müziklerle (Safarad, Katalan, İspanyol, Kelt ve hatta Norveç melodileri) dönüştürerek alternatifler sunarak şarkıcı ve arpist, sesin ve şiirin birleşimiyle son derecede kişisel bir dünya yaratmakta, farklı müzik türlerinde yapmış olduğu sıradışı çeşitlilikteki kariyeri boyunca edindiği müzikal becerilerini mükemmel biçimde harmanlamaktadır. Arianna Savall Kelt arpını kullanarak her bir müzikal ruh halinin gizli özelliklerini yansıtmayı başarmış ve bunları arpının binbir renkli tellerini çekerek çıkartmıştır. Her zaman olduğu gibi sesindeki ılık ve saydam ışıltıyı mükemmel bir disiplinle terbiye etmiş ve hepsinden önemlisi lirik tonlamalar ile geleneksel şarkıların doğal gerçekliğini biraraya getirebilmiştir.

Dahası, şarkıcı, Kuzey ve Güneyden oldukça yetenekli, bir estetik alandan diğerine zorlanmaksızın geçebilen, farklı sanatsal geçmişleri olan bir grup müzisyeni ile bir araya getirmiştir. Bu grup “Hirundo Maris” (Latincede deniz kırlangıcı anlamındadır) adına yakışır bir biçimde devamlılığını sürdürmekte, bir kıtadan diğerine, bir dönemden diğerine her çaldıkları parçada ışıldayan ve oldukça net belirlenmiş bir havayla mutlulukla kanat çırpmıştır. Peiwoh albümü Arianna Savall’ın müzikal geçmişinin önemli bir parçasını oluşturan Akdeniz içtenliğinı bütünüyle taşımaktadır. Farklı repertuvarlar arasındaki ilişkilerin; klasik müzik repertuvarı ile sözlü geleneklerin sonsuz mirası arasında kurulabilecek köprülerin sürekli incelendiği bir dönemde, bu albüm sıra dışı özgünlüğü ve kusursuz müzikal kalitesi ile göze çarpmaktadır.

Bilet Fiyatları:
1. Kat. Tam: 56,00 TL, Öğrenci: 31,00 TL
2. Kat. Tam: 34,00 TL, Öğrenci: 19,00 TL
3. Kat. Tam: 12,50 TL, Öğrenci: 7,50 TL

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT