Arpın Tellerine İnce İnce Örülmüş Bir Elişi

Tarihler: 11 Mart 2013 Pazartesi ~ 11 Mart 2013 Pazartesi Saat: 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 33.50 TL 2. Kategori - 28.50 TL 3. Kategori - 23.50 TL 4. Kategori - 18.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve CRR Konser Salonu gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 11, 2013 ~ Mar 11, 2013
Arpın Tellerine İnce İnce Örülmüş Bir Elişi

Şirin Pancaroğlu: Arp
Meriç Dönük: Arp
Jarrod Cagwin: Perküsyon
Laurenz Schiffermüller: Perküsyon
Maarten Ornstein: Saksofon ve klarnet 

Arpın tellerine ince ince örülmüş bir elişi “Elişi”, ‘uluslararası ölçekte büyük bir yetenek’ olarak değerlendirilen Türkiye’nin en çok tanınan arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu’nun hayat verdiği yedinci albüm çalışması ve 2007’de kurduğu ve uluslararası birçok çalışmaya imza atan Arp Sanatı Derneği’nin en yeni projelerinden biri. Kalan müzik etiketiyle yayınlanan Elişi, T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun desteği ile hazırlandı ve Haziran ayında raflarda yerini aldı. Dinleyiciyle ilk canlı buluşmasını 15 Eylül’de Gaziantep’te gerçekleştirdi.

Pancaroğlu; Türkiye’de arp ile caz müziğine giriş yapan genç arpist Meriç Dönük’le birlikte gerçekleştirdiği bu albümle, çok sevdiği geleneksel müziklere dönüş yapıyor. Dönük ise; enerjisiyle albüme taptaze bir soluk veriyor. İkili; arpı, Anadolu’nun müzik geleneğiyle buluşturarak, türküleri farklı bir yaklaşımla yorumluyor ve doğaçlamalara da yer vererek, arpın efekt zenginliğini elektronik sesler ve geleneksel çalgılarla harmanlıyor. Bu harmanlamada, melodilerin taşıyıcılığından ve ritmik soluğundan ödün vermezken, türkülerde daha önce denenmemiş yaklaşımlar kullanarak; çağdaş tınılar ve türkü melodileri arasında denge kuruyorlar. Türkülerin hikâyelerindeki, kâh mizahi, kâh trajik, çoğu zaman da iç içe geçen çeşitli anlatıları kendilerine özgü bir “Elişi” gibi sunuyorlar.

İstanbul’da yaşayan Amerikalı perküsyoncu Jarrod Cagwin, albümün tüm parçalarına; Doğu müziğinin yanı sıra caz, rock ve çağdaş müzik alanlarındaki engin uluslararası deneyimi ile katılıyor.“Elişi”nin kimliğine, vokalde Dilek Türkan, elektronikler ve gitarda Erdem Helvacıoğlu ile Azeri kemençede Arslan Hazrati konuk müzisyenler olarak katkıda bulunuyorlar. “Pancaroğlu'nu ve insanın içini dinlendiren, ruhunu zenginleştiren müziğini incelemeye aldım, kolay kolay bırakmam...”

Ali Saydam (Akşam)


“Albümü bir değil birkaç kez dinledim. Bütün parçalarda Pancaroğlu ve Dönük, değişik roller üstlendi, iş virtüöziteye kalınca partiler berraklaştı, yapıt düşünce gücümü yırttı, kafama vurdu, beynimde şimşekler çaktı ve içimi dağladı. Ezgilerin, pırlanta ışıklar saçarak sessizce birleştiklerini duyumsadım Parıltı ve ün, haz ve ıstırap, rüya ve ölüm… Ben bu işin gizini, gizemini çözmüş olmanın mutluluğunu ‘Elişi’ni dinlerken yaşadım…”

Üstün Akmen (Evrensel)

- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.

- Konser başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT